Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Odštartoval 8. ročník Školský pohár 2013

Foto: Coca - Cola

Do ôsmeho ročníka futbalového turnaja pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov.

Bratislava 5. novembra (OTS) - Celkovo 640 tímov a viac ako 9600 mladých futbalistov a futbalistiek bude súťažiť o hlavnú výhru – zájazd na zahraničný futbalový zápas.

Projekt, organizovaný spoločnosťou Coca-Cola, má na Slovensku už svoje pevné miesto v športovom kalendári tínedžerov. "Som veľmi rád, že už po ôsmy raz môžem privítať tisíce žiakov a žiačok na štarte turnaja Coca-Cola Školský pohár. Verím, že aj tento rok budeme svedkami mnohých kvalitných športových výkonov a že sa nám podarí naplniť ciele tohto projektu, ukázať mladým ľuďom po celej republike, ako zmysluplne tráviť voľný čas a umožniť im zažiť čosi neobvyklé a výnimočné," uviedol Jakub Loos, manažér projektu a zástupca sponzorskej spoločnosti a dodal: "V tomto ročníku sa nám podarilo dohodnúť pre víťazov a víťazky meranie síl s najlepšími tímami českej časti turnaja. Akcia tak dostáva medzinárodný význam a motivácia pre všetkých účastníkov je opäť o niečo vyššia."
Foto: Coca - Cola

Držať palce všetkým zúčastneným družstvám bude aj tento rok ambasádor turnaja a kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel.

Foto: Coca - Cola
Prvé kvalifikačné zápasy ôsmeho ročníka turnaja odohrali už v polovici septembra v rámci takzvaného nultého kola. Z neho tímy postúpili do prvého kola, ktorého zápasy prebiehajú od 14. októbra. Od apríla budúceho roka budú nasledovať ďalšie kolá, ktoré vyvrcholia finálovým turnajom v Senci. Družstvá žiakov a žiačok umiestnené vo finálovom turnaji majstrovstiev SR na prvom a druhom mieste (obaja finalisti) postúpia do tzv. Superfinále, ktoré sa uskutoční v júni 2014, kde nastúpia proti finalistom CCŠP z Českej republiky. Celkový víťaz tohto Superfinále získa hlavnú výhru – zájazd zahraničný futbalový zápas.

Spoluorganizátorom turnaja je Slovenský futbalový zväz (SFZ), organizuje sa na území Slovenskej republiky a je určený pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom. Tímy sa stretávajú najprv v kvalifikačnom miestnom predkole, odkiaľ môžu postupovať od prvého obvodného, cez druhé regionálne, až do tretieho krajského kola. Osem najlepších tímov z chlapčenskej časti a osem najlepších tímov z dievčenskej časti turnaja sa stretne o konečné poradie na finálovom turnaji. Všetky zápasy sa hrajú podľa oficiálnych pravidiel FIFA, Súťažného poriadku a ostatných platných predpisov SFZ, pokiaľ nie sú upravené inak s ohľadom na zvláštnosti školských športových súťaží. Od druhého kola zápasy rozhodujú licencovaní rozhodcovia SFZ, ktorých deleguje organizátor turnaja. Cieľom projektu je umožniť mládeži aktívne tráviť voľný čas, dbať na vyvážený životný štýl, ku ktorému patrí aj správny pitný režim, rozvoj pozitívnych emócií a fair play.
http://www.skolskypohar.sk/
https://www.facebook.com/CocaColaSkolskyPoharSk