Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slováci na MS vstúpili do turnaja prehrou s USA 0:10

Slovenskí parahokejisti. Foto: FB Slovak Para Ice Hockey

Ďalší zápas čaká Slovákov v nedeľu proti Číne a v utorok zakončia skupinu duelom s Kórejskou republikou.

Calgary 4. mája (TASR) - Slovenskí parahokejisti vstúpili do súbojov na MS v Calgary prehrou. V sobotnom zápase A-skupiny podľahli favorizovaným Američanom 0:10. Slováci sa proti trojnásobným obhajcom titulu museli zaobísť bez kapitána tímu Martina Joppu. Dôvodom jeho absencie je očakávané narodenie prvého potomka.

Joppa by sa mal k reprezentácii pridať v pondelok a mal by stihnúť oba zápasy play off, ktoré budú pravdepodobne kľúčové pre umiestnenie Slovenska a jeho zotrvanie v A-skupine. Ďalší zápas čaká Slovákov v nedeľu proti Číne a v utorok zakončia skupinu duelom s Kórejskou republikou.

MS v parahokeji :

SLOVENSKO - USA 0:10
(0:3, 0:3, 0:4)
Góly: 4. Eustace, 5., 9., 21. a 35. Farmer, 17. Jones, 21. Roybal, 32. Douglas, 33. Musselman, 44. Wallace


Ivan Hricko, tréner SR: "My sme si prišli tento zápas užiť. Všetci dobre vieme, kde sa nachádza USA, že je to svetová špička. Pre nás to bol duel ´za odmenu´ a chalani statočne bojovali celý zápas. Myslím si, že sme urobili maximum. Chalanom som prízvukoval, aby nemali obavy, ale brali to ako zadosťučinenie za prácu, ktorú predviedli počas dvoch sezón."
Marián Ligda, kapitán SR: "Určite sme si užili aj napriek veľkému počtu inkasovaných gólov. Bol to otvárací zápas s najsilnejším súperom, aký na turnaji je. Vedeli sme do čoho ideme, hovoril som pred zápasom, že to bude kolotoč, čo sa aj potvrdilo. V oklieštenej zostave, ktorú máme, sa s takým súperom nedá hrať. Nastúpili sme vlastne s tým, že ideme ubrániť slušný výsledok. Chvíľu sa to darilo, následne sme urobili niekoľko chýb a je tam ´desiatka´."