Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Slovenskí hokejisti si na cintoríne v Jaroslavli uctili pamiatku obetí

Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti na cintoríne v Jaroslavli , kde sú pochované niektoré z obetí leteckého nešťastia, 13. apríl 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Na čele smútočného sprievodu niesli veniec Marcel Hossa s Brankom Radivojevičom a spolu s ostatnými hráčmi a realizačným tímom zapálili obetiam sviečky.

Jaroslavľ 13. apríla (TASR) - Členovia slovenskej hokejovej reprezentácie na čele s hlavným trénerom Vladimírom Vůjtekom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom v piatok vzdali úctu obetiam septembrového leteckého nešťastia na cintoríne v Jaroslavli, kde je pochovaných štrnásť členov miestneho tímu Lokomotiv.

Na čele smútočného sprievodu niesli veniec Marcel Hossa s Brankom Radivojevičom a spolu s ostatnými hráčmi a realizačným tímom zapálili obetiam sviečky. "Človek si opäť spomenie na tých kamarátov, keď som ich videl na tých fotkách... Je mi ťažko," povedal so žiaľom v hlase Vůjtek, ktorý miestny klub priviedol v rokoch 2002 a 2003 k dvom titulom v ruskej lige a v sezóne 2010/11 do semifinále KHL.

"Je to dosť ťažké, ale musíme sa s tým nejako vyrovnať. Boli to naši kamaráti, poznal som odtiaľ veľa hráčov, či už Čechov, Rusov a hlavne Paľa. Ale ako sme povedali už predtým, treba sa pozerať dopredu, život ide ďalej," vzdal obetiam hold útočník Neftechimiku Nižnekamsk Martin Cibák.



Slovenskí hokejisti odohrajú v piatok o 17.00 SELČ a v sobotu o 15.00 SELČ na štadióne Lokomotivu Jaroslavľ dva prípravné zápasy proti ruskému výberu v rámci turnaja Euro Hockey Challenge.

Zápasy sa mali hrať pôvodne v Moskve, no potom ich presunuli práve do Jaroslavľu ako spomienku na obete tragédie zo 7. septembra 2011, pri ktorej zahynul aj kapitán slovenskej reprezentácie na domácich MS Pavol Demitra.


Tu bude player