Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hruška pomôže Slovákom v zápase na Škoda Cup

Na snímke Milan Hruška. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner Vladimír Vůjtek pozval na záverečný týždeň prípravy pred odchodom na MS aj slovenských majstrov Miroslava Šatana a Libora Hudáčka zo Slovana Bratislava.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti sa na pondelňajšom zraze zišli už aj s obrancom Milanom Hruškom z tímu vicemajstra českej extraligy Komety Brno a trojicou Košičanov Vladimírom Draveckým, Marekom Haščákom a Michelom Miklíkom.

Tréner Vladimír Vůjtek pozval na záverečný týždeň prípravy pred odchodom na MS aj slovenských majstrov Miroslava Šatana a Libora Hudáčka zo Slovana Bratislava. Tí si však v pondelok ešte užívali triumfálnu jazdu mestom a k tímu sa pripoja až v utorok, rovnako ako aj útočník Tomáš Tatar z Detroitu.

Z nominácie, ktorá minulý týždeň absolvovala zápasy série Euro Hockey Challenge proti Česku (v Prahe a Bratislave), vypadli útočníci Ján Sýkora, Patrik Lušňák a po zranení ramenných väzov z piatkového duelu aj obranca New York Islanders Milan Jurčina. Zdravotné problémy majú aj ďalší dvaja skúsení zadáci Tomáš Starosta a Ivan Baranka.

"Najviac sa obávame o Starostu, no lekár ešte hráčov nevidel, takže nevieme, ako na tom sú. Práve preto sme do tímu povolali Milana Hrušku. Káder doplnili aj traja hráči z Košíc a dvaja zo Slovana Bratislava, ktorí sa pripoja zajtra. V utorok priletí aj Tatar," oznámil Vůjtek.

Galéria: Zraz Škoda Cup




Hudáček sa dostal do tímu na poslednú chvílu. Hlavný tréner s ním pôvodne nepočítal, no mladý útočník ho presvedčil výborným výkonom v siedmom finále play off. Hudáček najprv vyrovnal na 1:1 a v predĺžení strelil krásny rozhodujúci gól.

"Mali sme ho už na turnaji v Nemecku, kde hral veľmi dobre. Potom mal síce trošku útlm, no v play off hral opäť výborne. Bol som sa pozrieť v Košiciach a ten druhý gól, čo dal, bol skutočne parádny a svojím výkonom presvedčil o tom, že môže bojovať o dres na majstrovstvá sveta," okomentoval svoje rozhodnutie Vůjtek.

Tu bude player


Počíta sa i s posilami z NHL

Na snímke tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Realizačný tím počíta na MS aj s posilami zo zámorskej NHL. Ako prvý by mohol prísť Michal Handzuš, ktorého San Jose vypadlo v prvom kole play off s St. Louis.

"Čakáme na vyjadrenie Handzuša, ktorý chce prísť, ale má menšie zdravotné problémy a musí ich konzultovať s lekárom a klubom. Uvidíme, či bude môcť prísť, je to otázka jedného, dvoch dní. Samozrejme nevieme ako dopadne Gáborík, Chára, či Kopecký," uviedol tréner, ktorý počíta aj s obrancom Dominikom Graňákom z Dinama Moskva, ktorý ešte hrá finále KHL a do zápasov Škoda Cup-u tak nezasiahne.

Trojica Košičanov pôsobila navonok vyrovnaným dojmom, no niekoľko desiatok hodín po rozhodujúcej prehre vo finále extraligy ešte emócie pociťujú. Za všetkých to vyjadril Vladimír Dravecký: "Ešte to úplne neprebolelo, ale snažíme sa sústrediť už len na reprezentáciu. Boj o miestenky na MS i rýchle zžívanie sa s mužstvom nie je pre mňa nijakou novinkou, poznám to už z predchádzajúcich sezón."

Tu bude player


Slovákov čaká koncom týždňa generálka pred svetovým šampionátom vo Fínsku a Švédsku na domácom Škoda Cup-e v Bratislave. Na turnaji sa stretnú s Nórskom a Nemeckom, štvrtým účastníkom je Bielorusko. Vůjtekovi zverenci v doterajšej záverečnej prírave ani raz nevyhrali, keď postupne podľahli Dánsku, Rusku i Česku.

"Musíme už konečne vyhrať, keďže doterajšia bilancia nepôsobí príliš oslňujúco. Nóri budú mať káder s viacerými hráčmi zo švédskej ligy, ale aj ich domáca súťaž kvalitatívne napreduje. No a Nemcov už poznáme dobre. Potrebujeme sa nabudiť výhrami pred MS," povedal na margo blížiaceho sa turnaja obranca Kristián Kudroč.

Nominácia SR na turnaj Škoda Cup 2012 (23.–28. apríla):


Brankári - Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec, ČR), Július Hudáček (Södertälje SK, Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad, SR/KHL)

Obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva, Rus./KHL), Milan Hruška (HC Kometa Brno, ČR), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Vladimír Mihálik (HC Timra, Švéd.), Peter Mikuš (HC Mountfield České Budějovice, ČR), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Richard Stehlík (Atlant Mytišči, Rus./KHL), René Vydarený (HC České Budějovice, ČR)

Útočníci - Milan Bartovič (Bílí Tigři Liberec, ČR), Mario Bližňák (HC Sparta Praha, ČR), Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk, Rus./KHL), Vladimír Dravecký, Marcel Haščák, Michel Miklík (všetci HC Košice), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hovorka (Rytíři Kladno, ČR), Milan Kytnár (HPK Hämeenlinna, Fín.), Juraj Mikúš (TPS Turku, Fín.), Štefan Ružička (Spartak Moskva, Rus./KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva, Rus./KHL), Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava), Rastislav Špirko (Lev Poprad, SR/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Tomáš Tatar (Detroit Red Wings, NHL)

Realizačný tím - Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimir Vůjtek (tréner), Jerguš Bača (asistent trénera), Igor Andrejkovič (video tréner), Jozef Kubašovský (lekár), Roman Švantner (kondičný tréner), Branislav Prokop (fyzioterapeut), Michal Malina (masér), Samuel Petráš (výstrojový manažér)