Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan Bratislava porazil ViOn Zlaté Moravce v 3. kole Slovnaft Cup-u

Na snímke vpravo Lester Peltier (Slovan) strieľa tretí gól brankárovi ViOn-u Martinovi Kuciakovi (vľavo). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovan mal raketový vstup do zápasu a v 6. minúte sa ujal vedenia po hlavičke Gorosita, ktorý si najvyššie vyskočil na Milinkovičov center a od brvna sa odrazila lopta za bránkovú čiaru.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšom zápase 3. kola Slovnaft Cupu (Slovenský pohár) na Pasienkoch nad ViOnom Zlaté Moravce 3:2.

Zverenci trénera Samuela Slováka sa prebojovali do štvrťfinále domácej pohárovej súťaže a súperovi odplatili prehru 1:3 z 9. kola Corgoň ligy. Štvrťfinále Slovnaft Cupu sa už bude hrať systémom doma - vonku. Prvé zápasy sú na programe 23. a 24. októbra, odvety 6. a 7. novembra.

Slovan mal raketový vstup do zápasu a v 6. minúte sa ujal vedenia po hlavičke Gorosita, ktorý si najvyššie vyskočil na Milinkovičov center a od brvna sa odrazila lopta za bránkovú čiaru. Hostia odpovedali už v 17. minúte, keď po akcii Bernátha vyrovnal Candrák.

V 53. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Škvarka, ktorý sa ocitol zoči-voči Kováčovi a nemal problém ho prekonať - 1:2. Slovanu sa podarilo rýchlo vyrovnať, v 66. minúte Milinkovičova technická strela uviazla v Kuciakovej bráne. V 75. minúte "belasí" opäť viedli, keď sa po dorážke presadil Peltier. Na jeho zásah už ViOn nedokázal odpovedať a tak sa so súťažou rozlúčil.




Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 3:2 (1:1)

Góly: 6. Gorosito, 66. Milinkovič, 75. Peltier - 17. Candrák, 53. Škvarka. Rozhodoval: Leško, ŽK: Kladrubský, Milinkovič, Gorosito - Candrák, Škvarka, Hodek, 553 divákov.

/do štvrťfinále postúpil Slovan/

Tréner Slovana S. Slovák hodnotí výhru nad Zlatými Moravcami





Tréner Zlatých Moraviec J. Jarábek hodnotí prehru so Slovanom