Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejistov Slovana by mal opäť trénovať Rostislav Čada

Rostislav Čada Foto: TASR/František Iván

Rostislav Čada viedol Slovan už v sezóne 2006/07, v priebehu ročníka ho však vystriedal Zdeno Cíger.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava by mali vstúpiť do svojho premiérového ročníka v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pod vedením českého trénera Rostislava Čadu. V utorok to pre TASR potvrdil generálny manažér "belasých" Maroš Krajči.

Hoci sa o Čadovom návrate do Slovana rozprávalo v kuloároch už dlhšiu dobu, definitíva ohľadne trénera zatiaľ nepadla.

"Angažovanie pána Čadu je vysoko pravdepodobné. Malo by sa to uzavrieť v najbližších dňoch," uviedol Krajči a dodal, že otvorená je aj budúcnosť Čadovho krajana Jana Nelibu, ktorý priviedol Slovan k zisku ôsmeho titulu v ére samostatnosti: "Je tam viacero možností, ktoré by som zatiaľ nerád rozoberal. To musí povedať pán Neliba."

Čada viedol Slovan už v sezóne 2006/07, v priebehu ročníka ho však vystriedal Zdeno Cíger, ktorý napokon s klubom získal majstrovský titul. Čada neskôr pôsobil v HC Košice, kde získal dva slovenské tituly.

Počas MS 2011 prijal ponuku Avangardu Omsk, vedenie však v decembri odvolalo jeho i celý realizačný tím. Dôvodom pritom nemali byť výsledky, ale štýl hry. Omsk vtedy figuroval na treťom mieste Východnej konferencii so ziskom 56 bodov v 33 zápasoch KHL.