Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Slovan sa spolieha na bojovnosť, Košičania očakávajú boj

Zľava brankár Slovana Branislav Konrád, Marcel Haščák (Košice) a Aleksandrs Jerofejevs (Slovan) v šiestom finále extraligy. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jeden z najproduktívnejších hráčov Košíc Vladimír Dravecký verí, že v sobotu sa bude tešiť zo štvrtého titulu východniarov za sebou.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava sa v rozhodujúcom siedmom zápase finále play off slovenskej extraligy budú spoliehať najmä na bojovnosť a odhodlanie, vďaka ktorým v stredu vyrovnali stav série na 3:3. Košičania očakávajú ťažký boj a veria, že za štvrtým titulom v rade ich poženie vypredaná Steel Aréna.

Slovan si vynútil rozhodujúci duel po stredajšej domácej výhre 6:3. Na začiatku síce inkasoval nešťastný vlastný gól a prehrával i 1:2, no počas celého stretnutia bol lepším mužstvom. "Vyzdvihol by som naše odhodlanie a bojovnosť. Ten začiatok bol síce zlý, niekedy sa takéto nehody proste stanú. No tú smolu sme si akoby ani nepripúšťali a našou hrou sme to prevalcovali," zhodnotil šieste finále kapitán "belasých" Miroslav Šatan.

Bratislavčania odštartovali sériu víťazstvom na košickom ľade 5:2 a Šatan verí, že ju rovnako úspešne aj zakončia. "Samozrejme, ideme tam s tým. Na druhej strane Košice hrajú doma a diváci ich budú tlačiť dopredu, ako sme to videli v predchádzajúcom zápase. Nech zvíťazí hokej a uvidíme, čo prinesie ten posledný zápas. Dáme do toho všetko. Verím, že keď zopakujeme stredajší výkon, máme dobrú šancu uspieť," želal si tridsaťsedemročný útočník a dodal: "V tejto sérii už oba tímy dokázali vyhrať na ľade súpera, takže je to všetko otvorené. Dúfam, že za ten dlhší koniec budeme ťahať my."

Jeden z najproduktívnejších hráčov Košíc Vladimír Dravecký verí, že v sobotu sa bude tešiť zo štvrtého titulu východniarov za sebou. "Čaká nás rozhodujúci siedmy zápas pred skvelým domácim publikom, ktoré nás poženie dopredu. Stopercentne sa na neho pripravíme a pevne verím, že aj zvíťazíme. Je to finále, to už je boj. Určite chceme zachytiť úvod zápasu," povedal dvadsaťšesťročný krídelník.