Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenka Tatiana Janíčková sa stala prvýkrát majsterkou sveta

Tatiana Janíčková Foto: youtube

Devätnásťročná cyklotrialistka vyhrala v tomto roku už štyri série svetového pohára a na svojom konte má taktiež množstvo ďalších medailových úspechov.

Pietermaritzburg 30. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková získala na MS v horskej cyklistike a cyklotriale v Juhoafrickej republike zlatú medailu a prvýkrát sa vo veku 19 rokov stala svetovou šampiónkou. Ďalšia Slovenka Kristína Sýkorová skončila na štvrtej priečke.

Janíčková vyhrala preteky cyklotrialu v elitnej ženskej kategórii a ziskom zlata potvrdila pozíciu svetovej jednotky v tejto disciplíne.

"Bolo to vyrovnané. Po prvom kole som bola druhá, no v ďalšom som to vyrovnala a o celom preteku rozhodol posledný skok. Obe sme mali rovnaký počet bodov a ja som vyhrala na nulové sekcie, keďže som ich mala viac. Bolo to neuveriteľné, mysleli sme si, že už to nevyjde. Dala som to," uviedla pre TASR s radosťou Janíčková.

Devätnásťročná cyklotrialistka vyhrala v tomto roku už štyri série svetového pohára a na svojom konte má taktiež množstvo ďalších medailových úspechov. Titul majsterky sveta je však pre ňu doposiaľ najvýnimočnejší. "Je to najväčší úspech. Pocity boli úplne iné ako pri iných víťazstvách a inak vyzerala aj oslava. Prežívam najväčšie šťastie, aké som kedy v preteku zažila. Stále si vlastne neuvedomujem, že som majsterka sveta," dodala Janíčková.

Mladá Slovenka mala na konci elitného preteku žien rovnaký počet trestných bodov (8) ako Španielka Gemma Abantová, v jej prospech však rozhodol väčší počet nulových sekcií. Dobrý výsledok dosiahla aj ďalšia Slovenka na štarte Kristína Sýkorová, ktorá skončila štvrtá za treťou Austrálčankou Janine Jungfelsová.



Výsledky:

1. Tatiana JANÍČKOVÁ (SR) 8 tr. - 13 čistých, 2. Gemma Abantová (Šp.) 8 - 11, 3. Janine Jungfelsová (Aus.) 17, 4. Kristína SÝKOROVÁ (SR) 31