Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Tenisová federácia zverejnila žreb Fed Cupu 2013, Slovenky nenasadené

Finále Fed Cupu v tomto roku medzi Českom a Srbskom sa uskutoční v Českej republike 3. a 4. novembra. Dejisko ešte musí potvrdiť organizátor.

Londýn 23. apríla (TASR) - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) zverejnila nasadenie žrebu Fed Cupu v roku 2013, ktorý sa uskutoční 6. júna počas konania grandslamového Rolland Garros v parížskom Musée de la Fédération Francaise de Tennis.

Štyria semifinalisti tohto ročníka Česko (1.), Srbsko (2.), Taliansko (3.) a Rusko (4.) sú automaticky nasadení, ďalší štyria účastníci svetovej skupiny, medzi nimi aj Slovensko, budú nenasadení (okrem SR aj Austrália, Japonsko a USA).

Zverenky slovenského kapitána Mateja Liptáka, ktoré desať rokov po historickom triumfe v Pohári federácie opäť uspeli na horúcej španielskej pôde a na budúci rok sa znovu predstavia vo svetovej skupine prestížnej tímovej súťaže, sa tak vo štvrťfinále pobijú o postup s jedným z kvarteta nasadených (ČR, Srbsko, Taliansko alebo Rusko.

Finále Fed Cupu v tomto roku medzi Českom a Srbskom sa uskutoční v Českej republike 3. a 4. novembra. Dejisko ešte musí potvrdiť organizátor.

Žreb Pohára federácie 2013, streda 6. júna, Paríž:


svetová skupina:
nasadení: ČR (1.), Srbsko (2.), Taliansko (3.), Rusko (4.)
nenasadení: Austrália, Japonsko, SLOVENSKO, USA

II. svetová skupina:
nasadení: Belgicko (1.), Nemecko (2.), Ukrajina (3.), Švédsko (4.)
nenasadení: Argentína, Francúzsko, Španielsko, Švajčiarsko