Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenská dvadsaťjednotka podľahla českým rovesníkom v príprave 1:2

Juraj Vavrík (vľavo) zo Slovenska a hráč Česka Jakub Hora počas prípravného zápasu hráčov do 21 rokov medzi Slovenskom a Českom 25. apríla 2012 v Senci. Foto: TASR/Michal Svítok

Na trávniku seneckého Národného tréningového centra v Senci o výhre hostí rozhodol dvoma gólmi útočník Tomáš Wágner. Za Slovákov skóroval Lásik.

Senec 25. apríla (TASR) - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov podľahli v stredajšom prípravnom zápase v Senci rovesníkom z Česka 0:2. Na trávniku seneckého Národného tréningového centra rozhodol o výhre hostí dvoma gólmi útočník Tomáš Wágner.



prípravný zápas:

SR 21 - ČR 21 1:2 (0:1)

Gól: 90.+1 Lásik - 42. a 49. Wágner (druhý z 11 m), ŽK: Paur, Šimonek, Košút, Lásik (všetci SR), rozhodovali: Andó-Szabó (Maď.) - Sluk, Mókoš (obaja SR), 1132 divákov.



SR 21: Bajza (46. Šulla) - Habánek (61. Lásik), Štetina, Košút, Kolčák - Vavrík (73. Šimonek), Greguš (46. Lalkovič) - Mikovič (46. Mazan), Štefánik, Paur - Guba (46. Szarka)

ČR 21: Koubek (46. Valeš) - Nitrianský (46. Kysela), Frydrych (62. Pázler), Štěpánek, Lecjaks - Daníček (46. Pavelka) - Vůch, Hanousek, Hora, Kopic (46. Novák) - Wágner (69. Tecl)




Úvodnú desaťminútovku charakterizovalo opatrné vzájomné "hľadanie hmatu", ktoré narušila iba nevydarená strela Vůcha z ostrého uhla. Slováci mohli prekvapiť súpera po českom rohu v 13. minúte. Do brejku pred zabudnutými českými zadákmi zašprintoval Mikovič, no finálnu prihrávku na Habánka nenačasoval správne a výsledkom bola iba neškodná strela z diaľky. V polovici polčasu po štandardke mohol nikým neatakovaný Frydrych poslať hostí do vedenia, no stopér poslal hlavičku z 5 metrov mimo Bajzovej brány. V tejto sekvencii už začali mať prevahu v poli Česi, aj účinkom veľmi slabej kombinačnej hry Slovákov. Pasívnu hru domácich potrestal na konci polčasu útočník Wágner, ktorý pri nedôslednosti slovenskej obrany nemal problém zblízka upratať do siete prízemný center.



Po masových striedaniach na oboch stranách narástlo slovenské manko krátko po obrátkach. Košút netakticky fauloval v pokutovom území a i keď si striedajúci Šulla na Wágnerovu loptu siahol, útočník si gólový účet aj druhýkrát v zápase rozšíril. Stretnutie príchodom nových hráčov jemne nabralo na tempe, územná prevaha hostí bola čoraz evidentnejšia. V 70. minúte sa po chybe Nováka ocitol v brejku Szarka, no namiesto prihrávky na Lalkoviča volil zakončenie nad. Mladí Slováci sa snažili ešte s výsledkom niečo urobiť, ich úsilie však vyznelo skôr platonicky. Rozdiel mohol zvýrazniť v závere s chuťou hrajúci Vůch, no samostatný nájazd zbabral, na druhej strane Mazan po chybe českej obrany nastrelil vo veľkej šanci len brankára a Šimonekovu následnú dorážku zblokovala obrana. Nakoniec sa ujalo až Lásikove doťuknutie priameho kopu v nadstavenom čase, ale i tak si zverenci trénera Ivana Galáda po nepresvedčivom výkone zaknihovali zaslúženú prehru.

Tu bude player



Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner SR 21: "Bol to zápas, ktorý nám odhalil chyby, neuspokojili sme ale herne, ani výsledkovo našich divákov. Treba povedať, že nás súper dnes prevýšil v každom hernom ukazovateli. Chceli sme to však - hrať proti kvalitnému tímu s adeptmi na reprezentačný dres, ktorí toľko príležitosti nedostávajú. Ak sme rozumní ľudia, takýto zápas nám bude vedieť veľmi pomôcť."

Jakub Dovalil, tréner ČR 21: "Mal som tu iba zo štyroch, ktorí hrajú v základnej zostave, ktorí boli doplnení širším okruhom adeptov. Tí futbalisti, ktorí tu boli prvýkrát, ma presvedčili - hrajú vo svojich kluboch pravidelne a ich tomu aj zodpovedá. Napriek zloženiu kádra sme podali dobrý výkon a naše víťazstvo bolo zaslúžené."


Tu bude player



Hlasy hráčov

Tomáš Košút, obranca SR 21: "V druhom polčase sme chceli pritlačiť, naliezť na nich. Po premenenej penalte sa musela naša hra ešte viac zmeniť, dnes sme sa však Čechom vyrovnať nedokázali. Mnohí novici možno mali aj trému, napriek tomu sa každý snažil hrať naplno."

Richard Lásik, autor gólu SR 21: "Snažili sme sa, ale bez zlepšenie našej kombinačnej hry to nepôjde. Ten môj gól nebol ničím extra, dobiehal som do brankára, lopta sa ku mne dostala a ja som ju dorazil do brány."