Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Slovenská hádzanári za polárny kruh aj bez Antla, nahradí ho Szapu

Krídelníka Tatrana Prešov Radoslava Antla vyradilo zranenie chrbta. Foto: TASR

Definitívne zloženie sedemnásťčlennej výpravy oznámi tréner až tesne pred stredajším odchodom.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Premiérový výber nového trénera slovenských hádzanárov Petra Dávida stíha jedna Jóbova zvesť za druhou. Po ospravedlnení Petra Kukučku so zraneným členkom a Daniela Vala s klubovými povinosťami vypadla pred turnajom v nórskom Bodö aj ďalšia dlhoročná opora Radoslav Antl.

Krídelníka Tatrana Prešov vyradilo zranenie chrbta a v nominácii ho musel nahradiť novozámocký Viktor Szapu, definitívne zloženie sedemnásťčlennej výpravy však Dávid oznámi až tesne pred stredajším odchodom. Slováci sa za severným polárnym kruhom 5.-7. apríla stretnú postupne s domácou reprezentáciou, Rusmi a Portugalcami.

"Problémom je, že absenciou Daniela Vala nám jedna pozícia akoby 'odišla'. Samozrejme, dostane na pravej spojke šancu Polakovič, nemienim ho však drviť vo všetkých troch stretnutiach, takže príležitosť dám aj pravákovi. Možno je to takto aj variant do budúcnosti, keby sa miekto nečakane zranil. Na ostatných pozíciách sme, myslím si, dobre obsadení. Namiesto zraneného Antla povoláme ešte Szapua," povedal pre TASR kormidelník Slovákov.

Dávid zároveň dodal, že rozbehnutie jeho trénerského pôsobenia na stoličke národného tímu sa nenieslo v znamení začiatočných problémov a po prvých tréningoch má z prístupu tímu dobrý pocit.

"Chalani sú veľmi motivovaní, trénujeme vo veľkej intenzite, chalani makajú a mám z nich vynikajúci dojem. Mal som trochu obavy, aký bude štart našej spolupráce, ale nebolo to opodstatnené. V tíme funguje hierarchia, starší mladších vedú, som príjemne prekvapený úvodom mojej práce," komentoval atmosféru na prvom sústredení.


nominácia na turnaj Bring Cup v Bodö:

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.)

pivoti: Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec)

krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (MKB Veszprém KC/Maď.), Tomáš Straňovský (HC Štart Nové Zámky), Vlastimil Fuňak (1. MHK Košice), Viktor Szapu (Štart Nové Zámky)

spojky: Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), František Šulc (Pick Szeged/Maď.), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada/Šp.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec), Vladimír Guzy (Tatran Prešov)