Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Slovenská liga v curlingu premiérovo v televízii, začína nová sezóna

Curling Foto: TASR/Tomáš Halász

Nový ročník mužskej ligy začína v sobotu 20. októbra. V nedeľu sa uskutoční historicky prvý televízny prenos v desaťročnej histórii slovenskej ligy.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V sobotu 20. októbra sa v Ice Arene v bratislavskom Lamači začína jubilejný desiaty ročník Prvej slovenskej ligy v curlingu mužov. V sobotu sa odohrajú prvé dve kolá v Lamači, v nedeľu je na programe 3. a 4. kolo na Zimnom štadióne V. Dzurillu v Ružinove.

V lige hrá osem tímov, v základnej časti odohrajú štrnásť kôl systémom dvakrát každý s každým. Do finálového play off postúpia najlepšie štyri tímy. Titul obhajuje CC Poprad. Televízia Slovaksport.tv odvysiela v nedeľu 21. októbra od 15.30 h priamy prenos zo zápasu CC Poprad - CC Martin.

"Ide o šláger 3. kola medzi šesťnásobným majstrom Slovenska z Popradu a tímu z Martina, ktorý obsadil na nedávnom turnaji v Budapešti výborné druhé miesto. Nedeľnajší priamy prenos bude historicky prvým odvysielaným zápasom z Prvej slovenskej ligy," povedal pre TASR člen výkonného výboru Pavel Kocian.