Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí basketbalisti opäť vyhrali v prípravnom zápase s Kosovom

slovenskí basketbalisti, archívna snímka Foto: TASR - Pavol Zachar

Zverencov trénera Žana Tabaka čaká záverečná skúška pred predkvalifikáciou majstrovstiev Európy 2021, od 26. do 28. júla sa predstavia na medzinárodnom turnaji v Portugalsku.

Bratislava 21. júla (TASR) – Slovenskí basketbalisti zvíťazili nad Kosovom aj v druhom prípravnom zápase v Bratislave. Po sobotňajšom triumfe 85:79 zdolali svojho súpera na druhý deň výraznejším rozdielom 82:65. Zverencov trénera Žana Tabaka čaká záverečná skúška pred predkvalifikáciou majstrovstiev Európy 2021, od 26. do 28. júla sa predstavia na medzinárodnom turnaji v Portugalsku.

prípravný zápas – muži

Slovensko – Kosovo 82:65 (39:28)

zostava a body SR: Brodziansky 21, Juríček 14, Krajčovič 6, Körner 5, Jones 3 (Baťka 12, Abrhám 9, Fusek 4, Antoni a Hlivák po 3, Ihring 2, Musil 0). Najlepší strelci Kosova: Tmušič 20, Šoši 14, Myles 10

TH: 5/3 – 13/9, fauly: 17 - 12, trojky: 13 - 12, rozhodovali: Ženiš, Margala, Lamoš (všetci SR), 150 divákov. .


Slováci mali výborný vstup do zápasu, po 150 sekundách viedli 8:0. K slovu sa následne dostali aj hráči Kosova, ale na domácej strane odvádzali výbornú prácu pivoti, hlavne Brodziansky. Tento herný aspekt priniesol domácim stav 20:14 po prvej štvrtine. V druhej časti pokračoval slovenský výber v dobrej obrane, v ďalšom priebehu si vedel vypracovať dvojciferný náskok. Do šatní sa napokon išlo za stavu 39:28 v prospech Slovákov.

Tí v druhom polčase začali diktovať dianie na palubovke, na súperovi sa čoraz viac začala prejavovať únava. Pred záverečnou štvrtinou vyhrávali domáci už 66:46. Štvrtá 10-minútovka už žiadnu drámu nepriniesla, slovenský výber pohodlne dokráčal k štvrtému triumfu v prípravných zápasoch.

hlasy po zápase:

Žan Tabak, tréner Slovenska: „Teší ma prístup hráčov. Toho som sa obával po druhom prípravnom stretnutí s Írskom, že v tomto stretnutí pristúpime k tomu ľahkovážnejšie. To sa však nestalo. Som rád, že si zahrali všetci, pretože všetci tvrdo pracujú a zaslúžia si hrať."

Vladimír Brodziansky, pivot Slovenska: "Myslím si, že to boli pre nás dobré prípravné zápasy. Kosovo je na slušnej úrovni, lepšej ako Írsko. Hrali sme dobre a tímovo. Vyskúšali sme si niektoré nové veci, čiže dobrý zápas pre nás."

Viktor Juríček, pivot Slovenska: "Oproti sobotňajšiemu zápasu sme si povedali nejaké veci, ktoré sme chceli zlepšiť. Myslím si, že sa nám to do určitého bodu podarilo."