Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí hokejisti prehrali aj druhý zápas s Dánmi

Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenským hokejistom sa nedarilo proti Dánom ani v druhom zápase. Po samostatných nájazdoch prehrali 3:4.

Košice 7. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v sobotňajšom zápase úvodného dvojkola turnaja Eurohockey Challenge s Dánskom 3:4 až po samostatných nájazdoch. O osude stretnutia rozhodol Jakobsen.

Slovensko - Dánsko 3:3 (0:0, 2:3, 1:0) po tretej tretine - predlžuje sa

Góly: 32. J. Mikúš (Surový), 33. P. Mikuš (Lušňák), 52. J. Mikúš (Vydarený, Hovorka) - 27. Green (Lassen), 35. Starkov (Lykkeskov), 38. Lassen (Gronvaldt)


Zostavy:
Slovensko
Hudáček - Starosta, Baranka, Kudroč, Vydarený, Grman, P. Mikuš, Sersen, Stehlík - Radivojevič, Cibák, Marcel Hossa - Hovorka, J. Mikúš, Surový - Ružička, Bližňák, Lušňák - Sýkora, Kytnár, Špirko

Dánsko:

Andersen - Gronvaldt, Pedersen, Kristensen, Lassen, Bruggisser, Damgaard - Karvinen, Jakobsen, Madsen - Starkov, Green, Lykkeskov - Storm, Moller, Poulsen - Svendsen, Carlsen, Nordentoft




Slováci vstúpili do zápasu aktívnejšie a už v 4. minúte pohrozil pri početnej výhode o jedného hráča Cibák, no Anderson dobre zasiahol. Po ňom to pred bránkou hostí skúšal Sýkora a v 6. minúte nebezpečne vystrelil od modrej čiary Marcel Hossa. Dáni dobre vykrývali priestor pred svojim brankárom a do zakončenia sa dostali až v 8. minúte, keď sa pred Hudáčkom ocitol osamotený Jakobsen, no presilovku našťastie pre domáci výber nevyužil. V 13. minúte skúšal prekvapiť Andersona strelou od modrej čiary obranca Starosta, stav sa však nemenil. Krídelník štvrtého slovenského útoku Ján Sýkora v 16. minúte nebezpečne vystrelil, dánsky gólman opäť podržal svoj tím. V záverečnej minúte prvej tretiny mal gól na hokejke Marcel Hossa, ale pred bránkou súpera nepochodil.

Druhú tretinu odštartovala v 23. minúte šanca Ružičku, na opačnej strane preveril Hudáčka dánsky obranca Gronvaldt. Severania pohrozili pri vylúčení Surového najprv nebezpečnou strelou Karvinena, no po ňom už namieril presne kapitán Green, ktorý dorazil za Hudáčkov chrbát vyrazený puk - 0:1. Slováci však nezložili zbrane a v priebehu minúty otočili priebeh stretnutia vo svoj prospech. Najprv v 32. minúte zužitkoval prihrávku Surového Juraj Mikúš a po ňom prekonal Andersona strelou od modrej čiary Peter Mikuš - 2:1. Dáni nerezignovali a v 35. minúte ich vrátil späť do zápasu Starkov, ktorý šikovne tečoval strelu Lykkeskova - 2:2. Misky váh na ich stranu opäť naklonil obranca Lassen, ktorý zužitkoval početnú výhodu o dvoch hráčov - 2:3. V závere druhej časti hry už mali šance iba severania, Hudáček si však poradil so zakončeniami Lykkeskova i Gronvaldta.

Do záverečného dejstva vstúpili obidve mužstvá s cieľom skórovať, na strane slovenského výberu to skúšal Špirko, na opačnej strane Madsen, ale ani po ich príležitostiach sa stav nezmenil. Dáni pokračovali v organizovanej hre predovšetkým pred svojim gólmanom a vyrážali do protiútokov. Hráči s dvojkrížom na hrudi postupne stupňovali tlak a v 52. minúte vyrovnal Juraj Mikúš, ktorý dorazil puk za Andersenov chrbát po strele Vydareného - 3:3. Štyri minúty pred koncom mal gól na hokejke Gronvaldt, ale Hudáček veľmi dobre zasiahol. Do konca zápasu gól nepadol a na rad prišlo predĺženie. V ňom gól diváci nevideli a o všetkom rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých mali pevnejšie nervy Dáni, keď zápas rozhodol Jakobsen.


Vladimír Vůjtek, tréner Slovenska: "Myslím si, že sme podali oveľa lepší výkon ako v piatok. Snažili sme sa hrať vo vyššom tempe, nebolo to však ideálne, no mali sme lepšie kombinácie a vytvorili si miestami tlak. Keď sme išli do vedenia 2:1 a mali sme zápas zlomiť vo svoj prospech, tak sme urobili dve chyby v našej tretine a zaplatili dvoma gólmi. Potom sme to ťažko dotiahli na jeden bod."

Per Bäckman, tréner Dánska: "V Košiciach sme sa cítili dobre. Potešili nás obidve víťazstvá a pre mladých hráčov to bola dobrá škola do budúcnosti."

Juraj Mikúš, útočník SR: "Hrali sme lepšie ako v piatok, no nevyhli sa chybám v obrane. Hrali sme i nedisciplinovane, boli vylučovaní a oni hrali dobre presilovky. Bol tam optický tlak, ale musíme lepšie brániť."

Peter Mikuš, obranca SR: "Nepremieňali sme šance. Dokázali sme si ich síce vypracovať, ale zlá efektivita rozhodla. Je to len začiatok a niektorí hráči nehrali i mesiac alebo mesiac a pol, možno bude problém aj v tom. Prehrali sme v prvom zápase, no v druhom to tiež nevyšlo, uvidíme čo bude. Musíme trénovať a dúfam, že sa to bude zlepšovať."

Július Hudáček, brankár SR: "Nevyšla mi druhá tretina, v ktorej som dostal tri góly v krátkom čase. Ak by som podal dobrý výkon, tak by sme udržali vedenie 2:0. Oni využili dve presilové hry, ktoré v modernom hokeji rozhodujú a tam sa otočil zápas."