Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Snoubordistka Medlová je prakticky oboma nohami v Pjongčangu

Na snímke slovenská reprezentantka v snoubordových disciplínach Klaudia Medlová počas tlačovej konferencie k postupu do finále kvalifikácie na ZOH2018 v Pjongčangu, 28. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Slovenská reprezentantka bojovala v priebehu minulej sezóny so zraneniami, do plnej tréningovej záťaže na snehu sa vrátila až v júli v Austrálii.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Snoubordistka Klaudia Medlová je len kúsok od získania definitívnej účasti na zimnej olympiáde 2018 v Pjongčangu. Slovenská reprezentantka bojovala v priebehu minulej sezóny so zraneniami, do plnej tréningovej záťaže na snehu sa vrátila až v júli v Austrálii. Tam sa pripravovala na nový súťažný ročník s februárovým olympijským vrcholom, ktorý jej môže uniknúť už len zázrakom.

"Po štvormesačnej prestávke od jazdenia zavinenej zranením a po operácii kolena som sa na novú sezónu pripravovala v Austrálii, kde boli takmer všetky najlepšie pretekárky s ich tímami. Úroveň ich jazdenia je veľmi vysoká a ja cítim do sezóny veľkú motiváciu," povedala Medlová ešte pred novou sezónou SP. Prvé preteky v Miláne jej nevyšli podľa predstáv, no pred niekoľkými dňami na druhom podujatí SP v Pekingu obsadila v disciplíne Big Air veľmi dobré 5. miesto.



Slovenku čakajú už len posledné štyri kvalifikačné preteky. "Najbližšie budem súťažiť 2. decembra v Big Air v Nemecku a hneď po pretekoch odlietam do amerického Colorada na ďalšie podujatie SP. V polovici januára sú ešte dvoje slopestyle preteky v Snow Mass v Amerike a vo švajčiarskom Laaxe. Podľa podmienok uvidím, či sa budem pripravovať aj medzi sviatkami v USA, alebo prídem medzi pretekmi domov," oboznámila Medlová o svojom najbližšom programe.

Dvadsaťštyriročná špecialistka na freestyleové disciplíny bude s najväčšou pravdepodobnosťou pretekať na ZOH 2018 v slopestyle i Big Air. "Obidve disciplíny mám veľmi rada. Big Air je čoraz ťažší, lebo veľa krajín má stále lepšie podmienky na trénovanie a je ťažké ostať vo svetovej špičke," povedala na utorňajšom brífingu.



Medlová je priebežne v celkovom hodnotení slopestyle + big air na 17. mieste a na olympiádu postupuje tridsiatka najlepších v tomto kombinovanom hodnotení. Do celkovej klasifikácie sa započítavajú všetky body získané v slopestyle a štyri najlepšie výsledky z disciplíny Big Air. Slovenská reprezentantka má pred 31. pretekárkou v priebežnom hodnotení priepastný náskok a môže sa pokojne pripravovať na svoje prvé vystúpenia pod piatimi olympijskými kruhmi.