Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Španielsko dalo dva góly z 26 striel, tesne porazili Nórov

Na snímke tretí sprava hráč Španielska Sergio Ramos oslavuje so spoluhráčmi víťazstvo v zápase 1. kola kvalifikácie EURO 2020 v skupine F nad Nórskom 2:1 v sobotu 23. marca 2019. Foto: TASR/AP

Španielsko nastúpi v utorok na Malte a pokúsi sa zužitkovať viac šancí. Mnoho z nich spálil Alvaro Morata.

Valencia 24. marca (TASR) - Futbalisti Španielska sa v úvodnom stretnutí F-skupiny kvalifikácie ME 2020 borili so slabou streleckou efektivitou. V sobotu na domácej pôde vo Valencii vyslali na Nórov 26 pokusov, z ktorých skórovali len raz z hry. Stačilo im to na víťazstvo 2:1 vďaka jedenástke Sergia Ramosa zo 71. minúty.

Ramos vrátil domácich do vedenia po tom, ako takisto z jedenástky vyrovnal hosťujúci Joshua King. Jediný gól z hry padol v prvom polčase, pripísal si ho Rodrigo Moreno, ktorý na klubovej úrovni pôsobí práve vo Valencii. "Aj bez ohľadu na gól som spokojný s mojím výkonom, teraz musíme pokračovať," uviedol Rodrigo podľa agentúry DPA.

Španielsko nastúpi v utorok na Malte a pokúsi sa zužitkovať viac šancí. Mnoho z nich spálil Alvaro Morata, podľa trénera Luisa Enriqueho však na jeho hre badať zlepšenie, odkedy v januári zamieril na hosťovanie z FC Chelsea do Atletica Madrid: "Najnáročnejšia časť je vypracovať si príležitosti, čo sme dokázali. Bol som útočník a viem, že keď prichádzajú možnosti, prídu aj góly. Morata spoločne s ďalšími útočníkmi Marcom Asensiom a Rodrigom odviedli neskutočnú prácu. Myslím si, že Morata si oveľa viac verí, jeho prístup bol vždy správny. Bolo pre nás kľúčové, ako držal loptu vpredu. Bol to jeho najlepší zápas v reprezentácii."

Z 26 striel smerovalo na nórsku bránku jedenásť, naopak, hostia mali iba dva pokusy do priestoru žrdí a skórovali raz. "Musíme sa zlepšiť v bránení protiútokov a pressingu. Nezáleží však, ako veľmi sa zlepšíte, súperovi v každom stretnutí umožníte aspoň jednu alebo dve šance, taký je futbal," dodal Enrique.

Tri body pre jeho zverencov zachránil kapitán Ramos, ktorý prekonal nórskeho brankára Runeho Jarsteina "Panenkovskou" jedenástkou. "Chcel som zostať bez pohybu čo najdlhšie, vedel som, že ma môže nachytať. V poslednej chvíli som však išiel doprava. Bola to chyba," uviedol Jarstein.