Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ŠPORTOVÝ SVET SMÚTI: Zomrel majster sveta, argentínsky obranca

José L. Brown oslavuje svoj gól proti Nemecku vo finálovom zápase, gratuluje mu Jorge Burruchaga. Foto: wikipedia.org

Niekdajší stopér nastúpil za Argentínu v 36 zápasoch. Jediný gól strelil vo finále MS 1986 proti Nemecku (3:2) na Aztéckom štadióne v Mexico City, po rohovom kope hlavou otvoril skóre stretnutia.

Buenos Aires 13. augusta (TASR) - Vo veku 62 rokov zomrel bývalý argentínsky futbalový obranca Jose Luis Brown - majster sveta z Mexika 1986. Informoval o tom klub Estudiantes de La Plata, s ktorým získal dva tituly argentínskeho majstra. Podľa miestnych médií trpel Brown Alzheimerovou chorobou.

Niekdajší stopér nastúpil za Argentínu v 36 zápasoch. Jediný gól strelil vo finále MS 1986 proti Nemecku (3:2) na Aztéckom štadióne v Mexico City, po rohovom kope hlavou otvoril skóre stretnutia. Na šampionáte patril k oporám tímu trénera Carlosa Bilarda a na trávniku nechýbal ani minútu. So sebazaprením dohral aj celý finálový duel napriek silným bolestiam ramena.

V Argentíne hral aj za Bocu Juniors, Deportivo Espanol a Racing, pôsobil aj v kolumbijskom Atleticu Nacional, vo francúzskom Stade Brest či v španielskom Reale Murcia. V roku 2008 na OH v Pekingu bol technickým asistentom trénera Sergia Batistu, ktorý priviedol "Albicelestes" na čele s Lionelom Messim k zisku zlatých medailí.