Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Srb Djokovič pre smrť starého otca odstúpil z turnaja v Belehrade

Novak Djokovič Foto: TASR/AP

"Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojej kariére, "oznámil Djokovič prostredníctvom svojej webovej stránky. Turnaj v srbskej metropole organizuje Djokovičov strýko na prelome apríla a mája.

Belehrad 25. apríla (TASR) - Svetový tenista číslo jeden Novak Djokovič sa pre smrť svojho starého otca, o ktorej sa dozvedel počas minulého týždňa na turnaji Monte Carlo Masters, odhlásil z podujatia ATP Serbian Open v Belehrade. Zverenec slovenského kouča Marián Vajdu o tom informoval v stredu, pričom turnaj v srbskej metropole organizuje Djokovičov strýko na prelome apríla a mája.

"Rozhodol som sa, že tento rok sa na tomto turnaji nezúčastním," oznámil Djokovič prostredníctvom svojej webovej stránky. "Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojej kariére, ale v najbližších dňoch je pre mňa nemožné sústrediť sa na hru. Nemôžem myslieť na tenis, keď mi hlavou behajú myšlienky o mojom starom otcovi."

Djokovič, ktorý prehral v nedeľu vo finále v Monte Carle so Španielom Rafaelom Nadalom, sa chce vrátiť na súťažné kurty počas turnaja Madrid Masters, ktorý odštartuje 6. mája.