Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Stanley Cup na Slovensko nepríde, Gáboríkov Rangers vypadol s Devils

Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejoví fanúšikovia si tento rok na Stanleyho pohár nesiahnu. M. Gáborík a jeho New York Rangers prehrali v siestom zápase s New Jersey Devils a skončili pred bránami finále.

New York 24. mája (TASR) - Súperom Los Angeles Kings budú vo finále bojov v play off zámorskej NHL hokejisti New Jersey Devils. Tím okolo brankárskeho veterána Martina Brodeura vyhral nad NY Rangers v šiestom zápase finále Východnej konferencie pred vlastnými divákmi 3:2 a v celej sérii triumfoval 4:2.

Rozhodujúci zásah padol v druhej minúte predĺženia, keď Adam Henrique zblízka prepasíroval puk za brankára Rangers Henrika Lundqvista a poslal tak svoj tím do absolútneho vyvrcholenia súťaže. Zároveň sa tak skončila púť aj posledného slovenského hokejistu vo vrcholiacej sezóne, útočník hostí Marián Gáborík sa v záverečnom zápase ročníka ukázal štyrmi neúspešnými strelami. Preruší sa tak miniséria úspechov, keď na rozdiel od posledných 4 sezón tento rok nad hlavu trofej lorda Stanleyho nebude dvíhať žiaden Slovák. V roku 2008 ju získal Tomáš Kopecký (Detroit), o rok neskôr Miroslav Šatan (Pittsburgh), nasledoval Marián Hossa znovu s Tomášom Kopeckým (Chicago) a vlani ju vyhral aj Zdeno Chára (Boston).

Prvý finálový zápasy o Stanleyho pohár je na programe skoro ráno 31. mája, séria Devils - Kings sa začne na klzisku víťaza Východnej konferencie od 2.00 SELČ.





play off zámorskej NHL:

finále Východnej konferencie, 6. zápas:

New Jersey - NY Rangers
3:2 pp (za domácich Gáborík 1+0)

/konečný stav série: 4:2, do finále play off postúpilo New Jersey/



Finále play off zámorskej NHL:

New Jersey Devils - Los Angeles Kings

Finále bojov o Stanleyho pohár obstarajú v sezóne 2011/12 tímy New Jersey Devils a Los Angeles Kings. Vyvrcholenie ročníka sa začína v noci na štvrtok 31. mája, prípadný rozhodujúci siedmy zápas série je naplánovaný na noc zo stredy na štvrtok 14. júna.

Program finále play off zámorskej NHL:

1. zápas, štvrtok 31. mája (2.00 SELČ): New Jersey - Los Angeles

2. zápas, nedeľa 3. júna (2.00 SELČ): New Jersey - Los Angeles

3. zápas, utorok 5. júna (2.00 SELČ): Los Angeles - New Jersey

4. zápas, štvrtok 7. júna (2.00 SELČ): Los Angeles - New Jersey

prípadný 5. zápas, nedeľa 10. júna (2.00 SELČ): New Jersey - Los Angeles

prípadný 6. zápas, utorok 12. júna (2.00 SELČ): Los Angeles - New Jersey

prípadný 7. zápas, štvrtok 14. júna (2.00 SELČ): New Jersey - Los Angeles