Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenský hokejista Štefanka strelil vyrovnávajúci gól s Pardubicami

Juraj Štefanka Foto: TASR/Martin Palkovič

Rozhodol najväčší drevák, vtipkoval Štefanka o svojom góle, ktorým doviedol český hokejový klub Vítkovice k predĺženiu v treťom zápase štvrťfinále play off s Pardubicami.

Ostrava 13. marca (TASR) - Vyrovnávajúcim gólom na 2:2 desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času doviedol slovenský útočník Juraj Štefanka český hokejový klub Vítkovice k predĺženiu v treťom zápase štvrťfinále play off s Pardubicami. Domáci napokon zvíťazili až po nájazdoch 3:2 a v sérii sa ujali vedenia 2:1.

Jeho spoluhráč Petr Koukal označil pre hokej.cz vyrovnanie za zásah zhora, na čo Štefanka dodal, že rozhodol najväčší drevák. S rovnakým nadhľadom pokračoval aj ďalej: "Bol to vypracovaný gól. Povodil som si piatich hráčov, pripravil som si puk, vystrelil a trafil presne to miesto, kam som mieril."

Neskôr však už bez akýchkoľvek prikrášlení skonštatoval: "V skutočnosti som sa ocitol v mŕtvom priestore s pukom a nahodil som ho z otočky na bránku. Chvalabohu, že to tam spadlo. Bol to dôležitý gól, pretože nám dal šancu ísť do predĺženia a pobiť sa ešte o víťazstvo."

V celom zápase i v nájazdoch mužstvo podržal brankár Filip Šindelář, ktorý nahradil zraneného Romana Málka. "Klobúk dole pred Filipom. Je skvelé, že máme vyrovnanú brankársku dvojicu," vyslovil Štefanka kompliment na adresu Šindelářa.

To, že by sa hráči Pardubíc po tomto zápase dostali do psychickej nevýhody, si Štefanka netrúfol odhadnúť. "Ťažko povedať, či sme súperovi nahlodali psychiku. Nestaráme sa o to. Zaujíma nás, aby sme sa sami udržali v dobrej nálade."