Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Stosurová neobháji titul, v štvrťfinále podľahla Azarenkovovej

Samantha Stosurová Foto: TASR/AP

Turnajová sedmička v utorňajšom štvrťfinále podľahla najvyššie nasadenej Victorii Azarenkovovej z Bieloruska v troch setoch 1:6, 6:4 a 6:7.

New York 5. septembra (TASR) - Austrálska tenistka Samantha Stosurová neobháji vlaňajšie prvenstvo na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Turnajová sedmička v utorňajšom štvrťfinále podľahla najvyššie nasadenej Victorii Azarenkovovej z Bieloruska v troch setoch 1:6, 6:4 a 6:7.

"Nemám slov," povedala spokojná Azarenková. "Myslím, že obe sme predviedli excelentnú hru. Ja aj súperka sme v niektorých chvíľach cítili tlak. Dali sme do toho všetko."

Azarenková, ktorá triumfovala na tohtoročnom Australian Open, vyhrala predchádzajúcich šesť zápasov proti Stosurovej v dvoch setoch a zdalo sa, že to bude ďalšie ľahké víťazstvo, keď prvý set prerušený dažďom vyhrala za 30 minút.

Austrálčanka však po 75 minútovej pauze nabrala druhý dych a v ďalšom sete dominovala. Azarenková ale tretí doviedla do úspešného konca, keď viedla už 4:0 a nakoniec vyhrala v tajbrejku 7:5.

V ďalšom zápase sa Bieloruska stretne s víťazkou duelu Šarapovová - Bartoliová. Zo štvrťfinále mužov stihli svoj súboj odohrať len Španiel David Ferrer s Francúzom Richardom Gasquetom. Po vyrovnanom priebehu si postup do semifinále zabezpečil štvrtý nasadený Španiel po výsledku 7:5, 7:6 (2), 6:4. Ďalšie stretnutia však prerušil dážď.



dvojhra - štvrťfinále:

ženy:

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Samantha Stosurová (7-Aus.) 6:1, 4:6, 7:6 (5), Marion Bartoliová (11-Fr.) - Maria Šrapaovová (3-Rus.) 4:0, 15:30 - dážď,

muži:

David Ferrer (4-Šp.) - Richard Gasquet (13-Fr.) 7:5, 7:6 (2), 6:4, Novak Djokovič (2-Srb.) - Stanislas Wawrinka (Švajč.) 2:0 - dážd, Andy Roddick (USA) - Juan Del Potro (7-Arg.) 6:6, 1:0 - dážď, Janko Tipsarevič (8-Srb) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) 5:2 - dážď