Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Juniori Jány, Červenka a Šulek nepostúpili na ME z kvalifikácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Patrikovi Jánymu ušla finálová miestenka len tesne, súčtom 613,1 bodu obsadil 11. miesto, od poslednej ôsmej postupovej pozície ho delilo 0,8 b.

Baku 23. júla (TASR) - Ani jeden z tria slovenských strelcov nepostúpil z nedeľňajšej kvalifikácie do finále v ľubovoľnej malokalibrovke 3x40 juniorov na ME v Baku.

Patrikovi Jánymu ušla finálová miestenka len tesne, súčtom 613,1 bodu obsadil 11. miesto, od poslednej ôsmej postupovej pozície ho delilo 0,8 b. Denis Červenka sa umiestnil výkonom 612,6 na 13. priečke, Štefan Šulek skončil 47. (603,0). Najlepší výkon v kvalifikácii ĽM 3x40 previedol Maďar Zalan Pekler (621,1).

Olejnik postúpil do finále dvojitého trapu


Slovenský reprezentant v športovej streľbe Hubert Andrzej Olejnik postúpil na ME v Baku do finále dvojitého trapu. V nedeľňajšej kvalifikácii dosiahol výsledný nástrel 138 trafených terčov a obsadil štvrté miesto.

Najlepší výkon v kvalifikácii predviedli Rus Vitalij Fokejev a Talian Daniele Di Spigno, ktorí zhodne trafili 142 asfaltových holubov, o prvej priečke pre Fokejeva rozhodol rozstrel. V šesťčlennom finále budú mať Rusi trojnásobné zastúpenie.