Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Studenič a Pospíšil na waiver listine, Honzeka poslalo Calgary do WHL

Na snímke hokejista Samuel Honzek počas tlačovej konferencie pred odletom slovenskej reprezentácie na hokejové MS do 20 rokov v kanadskom Edmontone, 1. augusta 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ak si ich v lehote 24 hodín nikto nevyberie, pošlú ich kluby na farmy do nižšej zámorskej súťaže AHL.

New York 5. októbra (TASR) - Slovenskí hokejisti Marián Studenič a Martin Pospíšil sa ocitli vo štvrtok na waiver listine. Studeniča na ňu zaradil klub NHL Seattle Kraken, Pospíšila na listinu zapísalo vedenie Calgary Flames. Ak si ich v lehote 24 hodín nikto nevyberie, pošlú ich kluby na farmy do nižšej zámorskej súťaže AHL. S kempom "plameňov" sa lúči aj Samuel Honzek, ktorého Flames prevelili do tímu Vancouver Giants z juniorskej WHL.

Studenič bol vo štvrtok jedným z desiatich hráčov, ktorých Seattle umiestnil na waiver listinu. Calgary okrem Pospíšila na ňu zapísalo aj Nicka DeSimoneho a Mathiasa Emilia Pettersena. Spomedzi zaujímavých mien skončili na waiveri napríklad aj švédski útočníci Andreas Johnsson a Alexander Nylander (obaja Pittsburgh).

Honzek, ktorého si Flames vybrali v tohtoročnom drafte v 1. kole zo 16. miesta, odohral v príprave štyri zápasy bez bodového zisku. Ten stredajší proti Edmontonu nedohral pre nešpecifikované zranenie.