Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Štvrtkové tréningy v Saalbachu zrušili pre ochranu svahu

Na snímke pohľad na trať pred piatkovým super-G mužov a žien na finálovom podujatí Svetového pohára v rakúskom Saalbachu vo štvrtok 21. marca 2024. Foto: TASR/AP

V sobotu bude podujatie pokračovať zjazdom žien.

Saalbach 21. marca (TASR) - Organizátori záverečných pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní mužov a žien v rakúskom Saalbachu zrušili štvrtkové tréningy. Príčinou bola snaha usporiadateľov zachovať kvalitu zjazdovky pred piatkovými dvoma super-G žien.

V sobotu bude podujatie pokračovať zjazdom žien. Nedeľným zjazdom mužov sa tohtoročná sezóna uzavrie. Švajčiarka Lara Gut-Behramiová si zabezpečila triumf v celkovom hodnotení SP. Získala taktiež malý krištáľový glóbus v obrovskom slalome. V zjazde vedie o 19 bodov pred Taliankou Sofiou Goggiovou, v super-G má 69 bodový náskok pred Rakúšankou Corneliou Hütterovou.

Švajčiar Marco Odermatt s predstihom získal veľký krištáľový glóbus a malý v obrovskom slalome. V celkovom hodnotení super-G má na konte o 81 bodov viac ako Rakúšan Vincent Kriechmayr a v zjazde vedie o 42 bodov pred Francúzom Cyprienom Sarrazinom.