Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Meintjes vyhral 4. etapu, Roglič, Vingegaard i Evenepoel odstúpili

Cyklistika Foto: TASR/AP

Roglič a Vingegaard dopadli tvrdo na zem v betónovej stoke, Evenepoel skončil v lese a spomedzi stromov vyšiel krvavý s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti.

Bilbao 4. apríla (TASR) - Juhoafrický cyklista Louis Meintjes vyhral 4. etapu pretekov Okolo Baskicka, ktorú poznačil ťažký hromadný pád. Jeho súčasťou boli aj doterajší celkový líder Slovinec Primož Roglič, Belgičan Remco Evenepoel a Dán Jonas Vingegaard. Všetci traja hlavní favoriti na celkový triumf odstúpili z pretekov.

K pádu prišlo v pravotočivej zákrute 35 km pred cieľom v Legutiu, na miesto povolali až tri sanitky. Roglič a Vingegaard dopadli tvrdo na zem v betónovej priekope, Evenepoel skončil v lese a spomedzi stromov vyšiel krvavý s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti. Roglič sa pozviechal, no Vingegaard zostával dlho nehybne ležať na zemi. Dvojnásobného víťaza Tour de France museli naložiť na nosidlá s kyslíkovou maskou a previezť do nemocnice, podľa predstaviteľov jeho tímu Jumbo-Visma bol pri vedomí.

Preteky pre vyťaženosť všetkých lekárov neutralizovali. Napokon padlo rozhodnutie, že vedúca šesťčlenná skupinka bude bojovať o etapové víťazstvo a pelotón pôjde voľným tempom do cieľa. Z etapového víťazstva sa tešil Meintjes, druhý skončil Novozélanďan Reuben Thompson a tretí Čech Karel Vacek. Všetkým cyklistom, ktorí prišli do cieľa, započítali do klasifikácie rovnaký čas.