Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Suarezovi hrozí medzinárodný dištanc, udrel súpera do tváre

Luis Suarez (vľavo) nebol nakoniec za atak súpera v zápase potrestaný ani kartou. Žltú dostal za iný zárok. Foto: TASR/AP

Legionár FC Liverpool udrel päsťou do tváre Gonzala Jaru. FIFA teraz čaká na zápis o stretnutí od rozhodcu a potom prípadne pristúpi k sankciám voči Suarezovi.

Montevideo 28. marca (TASR) - Uruguajskému futbalovému útočníkovi Luisovi Suarezovi hrozí medzinárodný trest od FIFA sa inzultáciu súpera v utorňajšom zápase kvalifikácie MS 2014 proti Chile (2:0). Legionár FC Liverpool udrel päsťou do tváre Gonzala Jaru.

Hlavný rozhodca stretnutia Nestor Pitana dal síce Suarezovi žltú kartu, ale za iný incident. Práve pre žlté karty bude chýbať v júnovom kvalifikačnom zápase Uruguaja proti Venezuele. FIFA teraz čaká na zápis o stretnutí od rozhodcu a potom prípadne pristúpi k sankciám voči Suarezovi. "Ešte dávame dokopy zápasové správy z posledných medzinárodných zápasov. Na základne týchto informácii bude FIFA postupovať ďalej," uviedla FIFA.

Po jedenástich odohratých stretnutiach juhoamerickej kvalifikácie na svetový šampionát figuruje Uruguaj na nepostupovom šiestom mieste, pričom na vedúcu Argentínu stráca už 11 bodov. Chile zatiaľ patrí štvrtá priečka, pričom na majstrovstvá sveta postúpia priamo prvé štyri mužstvá.