Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Švédi proti slovenským hokejistom v príprave so šiestimi legionármi

Švédsky brankár Niklas Lundström. Archívne foto Foto: TASR/AP

Vo švédskej zostave je päť hráčov z KHL a jeden z Fínskej SM-ligy. Hneď po oznámení nominácie v nej musel urobiť zmenu, keď útočníka Novgorodu Jonasa Anderssona nahradil Andreas Jämtin z HV 71.

Štokholm 28. marca (TASR) - Piati legionári z KHL a jeden hráč z fínskej SM-liigy figurujú v nominácii trénera švédskej hokejovej reprezentácie Pära Maartsa na budúcotýždňový prípravný dvojzápas proti Slovensku (3. apríla v Oskarshamme a 5. apríla vo Växjö).

Maarts zaradil na súpisku troch brankárov, siedmich obrancov a 14 útočníkov. Hneď po oznámení nominácie v nej musel urobiť jednu zmenu, keď útočníka Torpeda Nižnij Novgorod Jonasa Anderssona nahradil Andreas Jämtin z HV 71.

Maarts do kádra povolal aj brankára Johana Backlunda z fínskeho Kärpätu Oulu, ktorý má na svojom konte jeden štart v NHL v drese Philadelphie Flyers. Prestížnu KHL zastupujú Niclas Andersen (Severstaľ Čerepovec), Fredrik Pettersson (Donbass Doneck/KHL), Nicklas Danielsson, Richard Gynge (obaja HC Lev Praha/KHL) a Martin Thörnberg (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL).

Dve prípravné stretnutia so Slovenskom sa uskutočnia v rámci série Euro Hockey Challenge. Nomináciu zverejnila oficiálna internetová stránka Švédskeho hokejového zväzu.

Nominácia švédskej hokejovej reprezentácie na prípravné zápasy proti SR (3. apríla v Oskarshamme a 5. apríla vo Växjö):

Brankári - Johan Backlund (Kärpät Oulu/(Fín.), Linus Ullmark (MODO Hockey), Gustaf Wesslau (HV 71)

Obrancovia - Niclas Andersén (Severstaľ Čerepovec), Niclas Lundgren (Växjö Lakers HC), Tom Nilsson (Mora IK), Henrik Tömmernes (Frölunda HC), Stefan Johansson, Tobias Viklund (obaja AIK Štokholm), Elias Fälth (HV 71)

Útočníci - Fredrik Pettersson (Donbass Doneck/KHL), Nicklas Danielsson, Richard Gynge (obaja HC Lev Praha/KHL), Martin Thörnberg (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Jonathan Granström (Brynäs IF), Dick Axelsson, Joel Lundqvist (obaja Frölunda HC), Mattias Janmark-Nylén (AIK Štokholm), Patrik Carlsson, Andreas Jämtin, William Karlsson (všetci HV 71), Dennis Rasmussen, Robert Rosén (obaja Växjö Lakers HC), Mario Kempe (MODO Hockey)