Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Takéto prestupy priniesol slovenský hokej

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Jeden z hráčov veľmi prosil o to, aby sa mohol vrátiť domov.

Trenčín 24. mája (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Trenčín angažovalo útočníka Tibora Vargu a zároveň predĺžilo spoluprácu s obrancami Jurajom Cebákom a Marekom Pačom. Trenčiansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Varga pôsobil v uplynulej sezóne v HC Košice, za ktorý odohral celkovo 61 zápasov, v ktorých strelil 13 gólov a pridal 18 asistencií. „Po konzultácii s trénerom Petrom Oremusom sa snažíme vyberať typy hráčov, ktoré potrebujeme na jednotlivé posty. Tibor Varga je zakončovateľ, aký sa vždy ťažko hľadá. Spoliehame sa na neho, že bude pokračovať v streleckej forme," uviedol pre klubovú stránku generálny manažér trenčianskeho klubu Július Pénzeš.

Varga považuje pôsobenie v trenčianskej Dukle za novú výzvu. "Bol som v kontakte s pánmi Pénzešom a Oremusom už niekoľko týždňov. Presvedčilo ma to, že Dukla je v slovenskom hokeji pojem a chcel by som prispeť k tomu, aby sa vrátila na miesta, kam patrí,“ uviedol Varga.

Trenčiansky klub si pre budúcu sezónu poistil aj služby obrancov Juraja Cebáka a Mareka Pača, ktorý do Dukly prišli počas ročníka 2016/2017. Okrem nich si klub nedávno zaviazal aj útočníkov Branka Radivojeviča, Ondreja Mikulu, Radka Dlouhého, Juraja Bezúcha a brankára Michala Valenta.

Útočník Michal Chovan sa zrejme vráti do Zvolena



Slovenský hokejový útočník Michal Chovan sa pravdepodobne vráti do Zvolena. Uplynulé dve sezóny strávil v prvoligovom českom klube HC Motor České Budějovice, no jeho vedenie poprosil o návrat domov. Informovali o tom oficiálne stránky oboch klubov.

Na archívnej snímke vľavo hráč Košíc Tibor Varga , vpravo hráč Nových Zámkov Martin Chovan v zápase 31. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HC Košice - HC Nové Zámky v Košiciach 22. decembra 2016.
Foto: TASR/František Iván


Chovan odohral za juhočeský klub celkovo 97 zápasov, v ktorých získal 74 kanadských bodov. V tíme trénera Antonína Stavjaňu patril v sezóne 2016/2017 k najproduktívnejším hráčom. "Michal nás veľmi prosil o to, aby sa mohol vrátiť domov. Keď Zvolen splnil naše podmienky, umožnili sme mu odchod. Jeho strata nás mrzí, ale sú dôležitejšie veci než hokej. Počítali sme s ním do prvých dvoch formácií a jeho odchod nám skrížil plány. Existuje však niekoľko možností, ako by sme ho mohli nahradiť," uviedol generálny manažér HC Motor České Budějovice Stanislav Bednařík. Zvolenský klub údajne zaplatil za Chovana aj odstupné a tak došlo k rozviazaniu zmluvy.

Obranca Cardwell odchádza z Nových Zámkov do Pardubíc



Obranca Jake Cardwell, ktorý v sezóne 2016/2017 pôsobil v tíme nováčika slovenskej Tipsport Ligy HC Nové Zámky, sa stal novou posilou českého extraligistu z Pardubíc. Vedenie klubu si od neho sľubuje vyplnenie medzery po odchode produktívneho zadáka Nicholasa Schausa. Pardubický klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Na archívnej snímke Jake Cardwell.
Foto: TASR/Branislav Račko


Cardwell odohral za HC Nové Zámky 51 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov a pridal 18 asistencií. "Analyzovali sme jeho výkonnosť z minulej sezóny a zaoberali sme sa aj jeho charakterom. Patril k najlepším obrancom slovenskej ligy, má kvalitnú strelu. Väčšina referencií na neho bola výrazne pozitívnych. Získavame v ňom kvalitného obrancu," uviedol pre stránku HC Dynamo Pardubice generálny manažér Dušan Salfický.