Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Mladé talenty mieria na Rozálku

Foto: Rozálka

Jazdecká sezóna na Rozálke bola úspešne zahájená v máji drezúrnymi a parkúrovými pretekmi. V júni však pripravuje pezinský konský areál opäť niečo špeciálne.

Po prvýkrát v histórii Slovenskej republiky sa u nás 20. - 23. júna organizuje Pohár národov detí a juniorov.

Jedinečné podujatie bolo schválené Medzinárodnou jazdeckou federáciou v novembri 2012 a odvtedy prebiehajú prípravy na príchod reprezentácií jednotlivých štátov. Rozálka očakáva účasť 12 krajín, ktoré vyšlú svojich najlepších juniorov a deti. Keďže podľa prísnych pravidiel môžu na Pohári národov štartovať len tí najlepší z najlepších, organizátori pripravili pre menej skúsených jazdcov národný pretek Rozálka Cup. Tak si atmosféru jedinečných pretekov vyskúša na vlastnej koži celá mládežnícka i seniorská obec.

Výkony mladých talentov budeme môcť sledovať už od štvrtka 20. júna, kedy bude prebiehať otváracie skákanie. Od 17,30 hod. popoludní sa všetci účastníci zídu na slávnostnom otváracom ceremoniáli, kde po odznení slovenskej hymny nastúpia všetci pretekári. Slávnostné predstavenie súťažných národov bude obohatené o kultúrny program. Piatok až nedeľa budú venované výlučne úžasným výkonom mladých jazdcov, ktorý budú so svojimi koníkmi prekonávať až 140-centimetrové prekážky.

Počas celého podujatia je vstup pre verejnosť voľný a okrem podpory nášho reprezentačného družstva môžete stráviť príjemné chvíle aj pri iných aktivitách, ktoré Rozálka pre rodiny s deťmi pripravila.