Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tatran Prešov je po triumfe nad Steauou vo finále Turnaja šampiónov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zverenci trénera Slavka Golužu sa ako víťazi A-skupiny predstavia v sobotňajšom finále proti Vojvodine Novi Sad. Tatran na turnaji v bosnianskom meste zabojuje o tretie víťazstvo.

Doboj 18. augusta (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov postúpili na jubilejnom 50. ročníku medzinárodného Turnaja šampiónov Doboj 2018 do finále. V záverečnom dueli základnej A-skupiny vyhrali nad nováčikom SEHA Gazprom ligy CSA a rumunským šamiónom Steauou Bukurešť 28:21. Najlepším strelcom zápasu bol v prešovskom drese osemgólový Bruno Butorac.

Zverenci trénera Slavka Golužu sa ako víťazi A-skupiny predstavia v sobotňajšom finále (20.30 h) proti Vojvodine Novi Sad. Tatran pri svojej siedmej účasti na turnaji v bosnianskom meste zabojuje o tretie víťazstvo. V doterajšej histórii prestížneho medzinárodného podujatia sa tešil z víťazstva v rokoch 2013 a 2014. V rokoch 2015 a 2016 skončili "zeleno-bieli" na 2. mieste, vlani im patrila 4. priečka.

"Dosiahli sme cieľ, ktorý sme si stanovili - zvíťaziť a postúpiť do finále. Za sebou máme aj jeden ťažký tréning v posilňovni. Očakával som teda, že na začiatku budú mať chlapci ťažšie nohy. V druhom polčase, keď sa hráči zahriali na pracovnú teplotu, už mali ľahšie nohy, lepšie behali, ukázali viacero pekných akcií a zaznamenali pohľadné góly," zhodnotil kouč Prešova Slavko Goluža.

A-skupina:

Tatran Prešov – HC CSA Steaua Bukurešť 28:21 (13:12)

Góly Tatrana: Butorac 8, Urban 5, Hrstka 4, Lapajne, Krok, Straňovský, Vučko a Číp po 2, Babič 1