Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Collinsová po triumfe nad Kerberovou v Australian Open: Nebála som sa

Danielelle Collinsová počas zápasu s Angelique Kerberovou. Foto: TASR/AP

Ďalej postúpila aj česká osmička podujatia Petra Kvitová, ktorá si poradila so 17-ročnou Amanadou Anisimovou z USA 6:2 a 6:1.

Melbourne 20. januára (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová prehrala v osemfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open s nenasadenou Danielle Collinsovou z USA prekvapujúco hladko 0:6 a 2:6.

Dvadsaťpäťročná Američanka vyradila v Melbourne trojnásobnú grandslamovú šampiónku a víťazku podujatia z roku 2016 pri svojom debute v hlavnej časti turnaja za 56 minút. "Pred týmto turnajom som nevyhrala žiadny zápas na takomto veľkom podujatí, ale vedela som, že už to príde. Dúfam, že ich bude stále pribúdať. Hrala som bez strachu, chcela som zo seba vydať to najlepšie a príliš som nad tým nechcela nerozmýšľať," citovala Collinsovú agentúra AP.

"Hrala jeden zo svojich najlepších zápasov. Všetko jej vychádzalo. Ja som sa cítila dobre, no dnes to nebol môj deň. Danielle triafala údery presne k čiaram. Snažila som sa dostať do rytmu, ale nešlo mi to i keď som skúšala všetko. Nepohybovala som sa dobre a moje podanie ma nepodržalo tak, ako v predchádzajúcich dueloch," povedala Kerberová.

Collinsová sa vo štvrťfinále stretne s taktiež nenasadenou Anastasiou Pavľučenkovovou z Ruska. Štyridsiataštvrtá hráčka svetového rebríčka si v záverečnom nedeľňajšom zápase poradila s päťkou turnaja Sloane Stephensovou z USA v troch setoch 6:7 (3), 6:3 a 6:3. Duel trval vyše dva a pol hodiny a skončil sa až v pondelok v skorých ranných hodinách miestneho času.

V osemfinále skončila aj víťazka podujatia z roku 2008 Ruska Maria Šarapovová, ktorá podľahla domácej Ashleigh Bartyovej v dramatickom súboji 4:6, 6:1, 6:4 za 2:22 h. Austrálčanka sa ako 15. nasadená prebojovala do svojho prvého grandslamového štvrťfinále v kariére. "Maria je veľká šampiónka. Viem však, že sa môžem porovnávať s najlepšími a ukazuje sa moja tvrdá práca. Je to neskutočné. Hrala som pred najlepším publikom na svete na nádhernom kurte na mojom domácom Australian Open. Neexistuje nič krajšie," uviedla Bartyová.

"Vynaložila som veľké úsilie, aby som sa vrátila späť. Bolo to veľmi ťažké, ale verila som si. Pred pár dňami som odohrala skvelý zápas proti Caroline Wozniackej. Dúfam, že svoju zbierku grandslamových titulov by som mohla ešte rozšíriť," vyhlásila ruská hráčka.

Ďalej postúpila aj česká osmička podujatia Petra Kvitová, ktorá si poradila so 17-ročnou Amanadou Anisimovou z USA 6:2 a 6:1. Američanka je najmladšia hráčka od roku 2007, ktorá sa predstavila v osemfinále grandslamového podujatia.



ženy - dvojhra - osemfinále:

Petra Kvitová (8-ČR) - Amanda Anisimovová (USA) 6:2, 6:1, Ashleigh Bartyová (15-Austr.) - Maria Šarapovová (30-Rus.) 4:6, 6:1, 6:4, Danielle Collinsová (USA) - Angelique Kerberová (2-Nem.) 6:0, 6:2, Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Sloane Stephensová (5-USA) 6:7 (3), 6:3, 6:3