Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Svitolinová: Triumf v Singapure mi dodal sebavedomie

Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jelina Svitolinová, ktorá v 2. kole vyradila Slovenku Viktóriu Kužmovú, označila za kľúčový moment zápasu tretí gem rozhodujúceho setu.

Melbourne 21. januára (TASR) - Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. V osemfinále zdolala ako nasadená šestka sedemnástku "pavúka" Američanku Madison Keysovú 6:2, 1:6, 6:1. Medzi elitnú osmičku postúpili aj Češka Karolína Plíšková a vlaňajšia šampiónka US Open Japonka Naomi Osaková.

Svitolinová, ktorá v 2. kole vyradila Slovenku Viktóriu Kužmovú, označila za kľúčový moment zápasu tretí gem rozhodujúceho setu. "Odvrátila som niekoľko brejkbalov a udržala som si servis, čo ma nakoplo. Podmienky boli náročné. Keď som si nahadzovala loptičku, slnko mi svietilo priamo do očí. Teší ma, že v Melbourne podávam kvalitné výkony. Vlaňajšie víťazstvo na MS WTA Tour v Singapure mi dodalo veľa sebavedomia, no nepozerám sa do minulosti, myslím iba na budúcnosť," citovala slová Svitolinovej agentúra AP.

Osaková sa po pomalšom začiatku zmobilizovala a proti Sevastovovej potvrdila úlohu papierovej favoritky. "V niektorých fázach zápasu som nevedela, čo mám na kurte robiť. Potom som si však premietla v hlave víťazný duel Stefanosa Tsitsipasa proti Rogerovi Federerovi, ktorý ma utvrdil v tom, že mladí hráči sa derú na výslnie. Vlani na US Open sa mi splnil veľký sen, na Australian Open sa chcem pokúsim nadviazať na tento úspech," uviedla Japonka pre akreditované médiá.

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Jelina Svitolinová (6-Ukr.) - Madison Keysová (17-USA) 6:2, 1:6, 6:1, Karolína Plíšková (7-ČR) - Garbine Muguruzová Blancová (18-Šp.) 6:3, 6:1, Naomi Osaková (4-Jap.) - Anastasija Sevastovová (13-Lot.) 4:6, 6:3, 6:4