Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Horanský vyhral challenger v nemeckom Meerbuschi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra uspel hneď v jeho prvom challengerovom finále kariéry.

Meerbusch 19. augusta (TASR) - Slovenský tenista Filip Horanský zvíťazil v nedeľu vo finále antukového challengeru v nemeckom Meerbuschi nad domácim Janom Choinskim po troch setoch 6:7 (7), 6:3 a 6:3.

"Bol to pre mňa samozrejme jeden z najlepších tenisových týždňov, išiel som od zápasu k zápasu. Každé jedno kolo bolo niečím náročné, ale jednoznačne najťažšie bolo dnešné finále. Či už po fyzickej alebo mentálnej stránke, bol to boj o každú loptu a rozhodlo pár lôpt, ktoré som vyhral ja. Možno aj to, že som ten turnaj chcel vyhrať viac a určitým spôsobom som to vybojoval. Veľmi si cením tento úspech a krok dopredu v mojej kariére."

"Vďaka patrí mojim rodičom, trénerom z NTC Karlovi Kučerovi, Ľubomírovi Kurhajcovi a Peťovi Hlaváčovi, mojej priateľke Miške Hončovej a samozrejme všetkým mojim blízkym, zväzu a NTC za podporu. Urobil som tento rok veľký herný posun a verím, že toto je začiatok ďalšej skvelej cesty,"
povedal Horanský pre TASR.

Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra uspel hneď v jeho prvom challengerovom finále kariéry. V rebríčku ATP by mal po triumfe dosiahnuť najvyššie postavenie v kariére a mohol by sa dostať do druhej stovky poradia.



Dvojhra - finále:

Filip HORANSKÝ (6-SR) - Jan Choinski (Nem.) 6:7 (7), 6:3, 6:3