Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Kližan zdolal Munara a vo finále v Kitzbüheli nastúpi proti Istominovi

Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan sa do finále dostal z úspešnej kvalifikácie.

Kitzbühel 3. augusta (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v rakúskom Kitzbüheli. V piatkovom druhom semifinále si poradil so Španielom Jaume Munarom 7:6 (3) a 6:3. V boji o titul sa v sobotu stretne s uzbeckým tenistom Denisom Istominom, ktorý v prvom semifinále zdolal Nicolasa Jarryho z Čile 7:5, 6:7 (4), 6:4.

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan sa do finále dostal z úspešnej kvalifikácie. V 1. kole potom vyradil domáceho Sebastiana Ofnera, v druhom ďalšieho domáceho hráča a nasadenú jednotku Dominica Thiema. Vo štvrťfinále si poradil s turnajovou osmičkou Srbom Dušanom Lajovičom.

Proti Munarovi uspel slovenský reprezentant v prvom sete až v tajbrejku. Keďže si obaja tenisti dokázali uhrať vlastné podania, musela rozhodnúť až skrátená hra, v ktorej Kližan uspel 7:3. V druhom sete si súperi v úvode prerazili podania, Španiel ho stratil aj v siedmom geme a Kližan už duel doviedol do úspešného konca.

V sobotu bude bývalá svetová 24-ka zo Slovenska bojovať už o šiesty titul na okruhu ATP vo dvojhre. Zatiaľ hral finále päťkrát a všetky vyhral. Má tak konte antukové triumfy z Mníchova (2014), Casablancy (2015) a Hamburgu (2016), na tvrdom povrchu vyhral v roku 2012 v Petrohrade a v roku 2016 v Rotterdame.

"Uspel som dnes vďaka mojim skúsenostiam," povedal Kližan do kamier ORF. Vo finále ho čaká ďalší úspešný hráč z kvalifikácie Istomin. "Zatiaľ tu hrá výborný tenis," dodal Kližan na margo finálového súpera, s ktorým ma vzájomnú bilanciu 1:1.


Dvojhra - semifinále:

Martin KLIŽAN (SR) - Jaume Munar (Šp.) 7:6 (3), 6:3