Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tenista Martin Kližan slávil v Marakeši víťazný double

Martin Kližan Foto: TASR/Michal Svítok

Z Marakeša si slovenský tenista odnáša prémiu 4300 eur, do rebríčka ATP Entry si pripíše 80 bodov.

Marakeš 24. marca (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan slávil na antukovom challengeri v marockom Marakeši (dotácia 30.000 eur) víťazný double, keď po triumfe vo štvorhre nenašiel premožizeľa ani vo dvojhre.

V sobotňajšom finále, niekoľkokrát prerušenom pre dážď, zdolal ako nasadená šestka trojku "pavúka" Rumuna Adriana Ungura v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:0.

Kližan si pripísal na konto štvrtý singlový titul na ATP Challenger Tour, druhý v priebehu týždňa. Uplynulú sobotu sa tešil zo zisku cennej trofeje v Rabate. Zverenec trénera Karola Kučeru natiahol víťaznú sériu vo dvojhre na desať zápasov a začiatkom apríla by sa mal vrátiť do najlepšej svetovej stovky. Z Marakeša si odnáša prémiu 4300 eur, do rebríčka ATP Entry si pripíše 80 bodov.

Kližan po víťaznom double v Marakeši žiaril spokojnosťou.

"V Maroku som prežil najlepšie dva týždne v mojej kariére. V Marakeši som k singlovému titulu navyše pridal cennú trofej aj vo štvorhre. Na budúci rok sa sem určite vrátim a pokúsim sa o úspešnú obhajobu. Adrianovi Ungurovi blahoželám k vydarenému turnaju a do ďalšieho priebehu sezóny mu želám iba to najlepšie," povedal slovenský Tenista roka 2011 počas slávnostného ceremoniálu.

Finále proti Ungurovi označil slovenský daviscupový reprezentant za náročné. "Zápas trikrát prerušili pre dážď, podmienky boli naozaj náročné, ale super som to zvládol a veľmi sa teším zo zisku titulu. Chcem sa poďakovať celému môjmu tímu, trénerovi Kájovi Kučerovi, kondičnému koučovi Jurajovi Duííkovi, psychológovi Martinovi Babíkovi, mojím rodičom a priateľke Karolíne za podporu, ktorú od nich mám. Toto je pre nás všetkých motivácia do budúcnosti," dodal pre TASR Kližan.



dvojhra - finále:

Martin KLIŽAN (6-SR) - Adrian Ungur (3-Rum.) 3:6, 6:3, 6:0

prehľad challengerových titulov Martina Kližana vo dvojhre:
november 2010 Bratislava (tvrdý povrch, hala)
september 2011 Janov (antuka)
marec 2012 Rabat (antuka)
marec 2012 Marakeš (antuka)