Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Tenistka Rebecca Šramková sa po zranení a chorobe vracia do formy

Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková odvracia loptičku Holanďanke Kiki Bertensovej v druhej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie Slovensko - Holandsko 22. apríla 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Momentálne 371. hráčka rebríčka WTA nútene pauzovala od júla minulého roka pre problémy s posunutou platničkou.

Trnava 7. apríla (TASR) – Slovenská tenistka Rebecca Šramková naberala po problémoch s posunutou platničkou a následnej chorobe zápasovú prax na turnajoch v tureckej Antalyi.

Momentálne 371. hráčka rebríčka WTA nútene pauzovala od júla minulého roka pre problémy s posunutou platničkou. Ako sama priznala, toto obdobie bolo pre ňu náročné najmä z psychického hľadiska: "Musela som sa najprv vyrovnať s tým, že nemôžem hrať alebo že či vôbec niekedy ešte budem môcť hrať."

Do plnej záťaže sa chcela vrátiť už začiatkom tohto roka na turnajoch v Spojených štátoch amerických. Úmysel jej však prekazila infekcia, ktorú dostala ihneď po prílete a liečila sa z nej dlhých šesť týždňov. Návrat do zápasového kolotoča sa jej podaril až v marci na turnajoch v tureckej Antalyi, z ktorých dokonca dva vyhrala.

Dvadsaťjedenročná Trnavčanka načrtla aj svoje najbližšie plány: "Túto nedeľu odlietam do Istanbulu a o týždeň neskôr bude Fed Cup v Bielorusku. Písal mi kapitán Matej Lipták, že na 90 percent som v tíme. Potom plánujem hrať WTA turnaj v Prahe, pred ktorým sa budem pripravovať na antuke v klube TC EMPIRE Trnava."