Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tenistka Šarapovová skritizovala Simona za slová o prémiách

Mária Šarapovová Foto: TASR/AP

Šarapovová vo Wimbledone pripomenula po zdolaní Cvetany Pironkovej v 3. kole, že ženy museli bojovať veľmi dlho, aby dosiahli zrovnoprávnenie na poli prémií.

Londýn 28. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová podorbila tvrdej kritike Francúza Gillesa Simona, ktorý sa vyslovil, že ženy si na turnajoch nezaslúžia rovnako vysoké prémie ako muži. Ruska sucho poznamenala: "Trúfam si povedať, že moje zápasy sleduje o trošku viac ľudí ako jeho."

Najvyššie nasadená hráčka grandslamového turnaja vo Wimbledone pripomenula po zdolaní Cvetany Pironkovej v 3. kole, že ženy museli bojovať veľmi dlho, aby dosiahli zrovnoprávnenie na poli prémií.

"Bola to pre nás veľká výzva a nikto nás nepodporoval. Už je to pár rokov od nášho úspechu, sme na to hrdé a my pokračujeme v budovaní športu," vyhlásila svetová jednotka.

Na jej stranu sa pridala aj štvronásobná wimbledonská šampiónka Serena Williamsová. "Určite je Maria podstatne atraktívnejšia ako on," poznamenala s úsmevom na adresu svojej ruskej súperky.

Simon sa výdatnej reakcie na svoje slová dočkal aj na pozápasovej konferencii po jeho prehre s Belgičanom Xavierom Malissom. Zo šestnástich otázok na jeho adresu až 15 smerovalo na tému dotácií. Medzi jeho argumenty patril aj fakt, že diváci musia za mužské finále zaplatiť o 15 libier viac ako za záverečnú dvojhru žien.