Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tímový kolega Velitsovcov Martin pokračuje aj s bolesťami a zranením

Tony Martin Foto: TASR/AP Photo

Lekári napokon Martinovi dali zelenú a tak absolvoval pondelkovú etapu dlhú 207,5 km so špeciálnou plastickou ochranou na minimalizovanie ďalšieho možného rizika.

Tournai 3. júla (TASR) - Majster sveta v časovke Tony Martin dokončil 2. etapu na cyklistických pretekoch Tour de France s bolesťami v zlomenej ľavej ruke. Tímový kolega slovenských bratov Martina a Petra Velitsovcov zo stajne Omega Pharma-Quick Step utrpel fraktúru člnkovitej kosti na zápästí počas úvodného prológu v uliciach belgického Liege.

Lekári napokon Martinovi dali zelenú a tak absolvoval pondelkovú etapu dlhú 207,5 km so špeciálnou plastickou ochranou na minimalizovanie ďalšieho možného rizika. Nemecký cyklista napokon preťal cieľovú líniu so stratou štyroch minút a 22 sekúnd na víťazného Marka Cavendisha. "Necítil som sa nejako zle, aj keď menšiu bolesť som občas pociťoval" uviedol Martin: "Problémy však nastali na menej kvalitných úsekoch s nerovnými cestami. Tam som pociťoval každý menší náraz na ruku. V takých momentoch sa mi horšie kontroloval bicykel, takže som mal niekedy ťažkosti udržať rovnováhu."

Skutočnou skúškou pre Martinovo zápästie však bude stredajšia tretia etapa na Tour de France, ktorá na posledných 35 km pozostáva z piatich strmých stúpaní. "V pondelok som to prežil, ale už sa koncentrujem na stredu. Budem si musieť trochu upraviť bajk, aby som pre zranenú ruku našiel pohodlnejšiu pozíciu. Aby som ju toľko nezaťažoval," vysvetlil Martin, ktorý sa v tejto sezóne koncentruje aj na augustovú časovku na OH 2012 v Londýne.

Ďalší jazdec stajne Omega Pharma-Quick Step Jerome Pineau, ktorého udrel jeden z divákov do ramena počas nedeľňajšej etapy, sa zotavuje dobre a v druhej etape už pracoval pre lídra tímu Sylvaina Chavanela. "Tak-tak som to prežil. Dostal som nepríjemný úder do ramena. Našťastie cesta bola OK a mal som dosť síl v nohách, aby som sa udržal v dobrej pozícii a vyhol sa tak väčším problémom. Rameno sa však zlepšuje," poznamenal Francúz Pineau.