Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Titul športovec roka 2018 v Trnave získal futbalový klub FC Spartak

Na snímke gólová radosť hráčov Spartaka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnavský župan Jozef Viskupič, spolu s bývalým vynikajúcim hokejovým brankárom, Jánom Lašákom, odovzdali tiež nové hokejové výstroje mladým talentovaným hokejistom zo sociálne slabších rodín.

Trnava 11. decembra (TASR) - Trnavská župa aj tento rok ocenila najlepších športovcov. Tohtoročným víťazom ankety sa stal futbalový klub FC Spartak Trnava.

"Župný úrad sa snaží pomáhať športovcom a má za sebou už prvé reálne výsledky. Bolo podpísane memorandum s mestom Trnava a Slovenským zväzom ľadového hokeja o spolupráci, ktorého zámerom je, aby hokejové talenty mali možnosť rozvíjať svoje nadanie. Trnavský župan Jozef Viskupič, spolu s bývalým vynikajúcim hokejovým brankárom, Jánom Lašákom, odovzdali tiež nové hokejové výstroje mladým talentovaným hokejistom zo sociálne slabších rodín, a to v mestách Senica, Skalica Piešťany a Trnava," uviedli organizátori ankety v oficiálnej tlačovej správe pre TASR.


Výsledky ankety Športovec roka Trnavského samosprávneho kraja za rok 2018



FC Spartak Trnava – muži - Po dlhých 45 rokoch získali zverenci trénera Nestora El Maestra titul majstrov Slovenska a kvalifikovali sa do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2019.

Objav roka

Alex Nemec – úspechy žne v motoristickom športe, ktorému sa v duchu rodinnej tradície začal venovať už ako štvorročný. Pretekár klubu GIOM RACING TEAM Piešťany je medzinárodným majstrom Slovenska v motokárach trieda MINI60 a účastníkom Majstrovstiev sveta v motokárach.

Tréner roka

Dominik Sawicki - v roku 2018 získali jeho zverenci z Klubu Takewon-Do HWA RANG Trnava celkom 11 zlatých, 8 strieborných a 7 bronzových medailí na slovenských turnajoch. Darilo sa im aj na zahraničných súťažiach, odkiaľ si priviezli celkovo 5 zlatých, 6 strieborných a 5 bronzových medailí.

Kategória dospelí (3 jednotlivci bez určenia poradia, jeden kolektív): Andrej Csemez– KO BOX CLUB Galanta, Adam Halas – Plavecký klub STU Trnava, Tatiana Kukuľková - Klub stolného tenisu VIKTÓRIA Trnava, Softballový klub Trnava Panthers