Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nové Zámky v 25. kole podľahli Trenčínu, Košice vysoko zdolali Nitru

Na snímke vpravo hráč Košíc Dávid Šoltés padá po faule pred brankárom Nitry Nathanom Lawsonom v zápase 25. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HK Nitra v Košiciach 3. decembra 2017. Foto: TASR/František Iván

Takto sa hralo v 25. kole Tipsport ligy.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v šlágri nedeľňajšieho 25. kola Tipsport Ligy na domácom ľade nad HK Nitra vysoko 7:2. Líder tabuľky Trenčín vyhral v Nových Zámkoch 5:1 a pred druhými Košicami má päťbodový náskok.

tabuľka:

1. Trenčín 27 18 4 1 4 84:46 63

2. Košice 28 18 1 2 7 97:63 58

3. Zvolen 27 15 4 2 6 95:72 55

4. Banská Bystrica 27 13 3 4 7 99:68 49

5. Nitra 27 13 4 2 8 97:76 49

6. Poprad 27 11 5 2 9 79:76 45

7. Žilina 27 9 2 2 14 69:78 33

8. Liptovský Mikuláš 27 7 2 6 12 62:71 31

9. Nové Zámky 28 7 3 2 16 64:93 29

10. Detva 27 3 0 3 21 46:100 12

-------------------------------------------

11. Slovensko 20 20 3 1 3 13 38:87 14


HC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 1:5 (0:2, 1:3, 0:0)

Góly:
39. Lantoši (Šimun) - 4. Gašparovič (Holenda), 16. Pardavý (Švec), 24. Ölvecký (Bezúch, Radivojevič), 30. Hossa (Frühauf, Varga), 38. Varga (Sojčík, Hossa). Rozhodovali: Novák, Goga - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 3:5 na 2 minúty, navyše Švec (Trenčín) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 752 divákov.

N. Zámky: Foltán (24. Romančík) – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Hruška, Trávniček, Trška - Zbořil, Novotný, Cetkovský – Fábry, Škoda, K.Jass – Varga, Šimun, Lantoši – Štumpf, Rehák, Dubec

Trenčín: Valent – Romančík, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Pač, Špankovič – Radivojevič, Ölvecký, Bezúch – Hossa, Sojčík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Švec, J. Pardavý ml., D. Hudec

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov:
"Myslím, že v priebehu stretnutia sa ukázal rozdiel v postavení v tabuľke a predovšetkým rozdiel v sile hráčskeho kádra. Myslím, že prvú tretinu sme nehrali zle, bohužiaľ, zase sa prejavila naša choroba. Nevytečujeme, nedostaneme puk za modrú čiaru do stredného pásma a z toho padli dva góly, ktoré dali zápasu jasný ráz. Myslím, že o zápase rozhodol práve ten druhý gól, ktorý sme dostali. Držíme puk a hráč, cez ktorého ide rozohrávka ide striedať… to je proste nezmysel, aký sa len tak nevidí a súper dal z toho gól. Asi ťažko môžeme očakávať, že budeme bodovať s Trenčínom. Chceli sme odohrať dobrý zápas, Prvá tretina bola dobrá, v druhej sme dostali tri góly z bránkoviska, kde sme neboli schopní obsadiť súperove hokejky. Súper nám ukázal, ako hrať v útočnom pásme, ako sa strieľa, ako sa tečuje. Nám ostáva len jediné - zobrať si z toho nejaké ponaučenie."

Ján Pardavý, asistent trénera Trenčína:
"Myslím, že zápas rozhodla hneď prvá tretina, v ktorej na nás súper vybehol, bol aktívny a často strieľal. My sme ten tlak v určitých fázach ustáli. Naopak, my sme sa dostali do vedenia. Dali sme aj druhý gól, to bolo veľmi dôležité. Nástup do druhej tretiny bol z našej strany perfektný. Tá tretina bola z našej strany najlepšia. Dominovali sme, dali sme ďalšie góly. Do tretej tretiny sme si povedali, že musíme hrať ako za stavu 0:0. Myslím si, že do určitej miery sme to splnili a zaslúžene vyhrali."


Súboj lídra na ľade deviateho tímu tabuľky začali lepšie domáci, svoju aktivitu však do vedenia nepretavili. Paradoxne tak ako prví udreli hostia, ktorí sa ujali vedenia hneď po prvej strele na bránku – Gašparovičovo nahodenie puku skončilo až za Foltánom. Vyrovnať sa vo veľkej šanci na dvakrát nepodarilo Zbořilovi, ktorý sa s pukom ocitol sám pred Valentom. V 12. minúte mali domáci kus šťastia, keď Frühaufovu presilovkovú ranu od modrej zastavila žŕdka. Trenčania pridali v úvodnom dejstve aj druhý presný zásah. Švecovu strelu spomedzi kruhov Foltán iba vyrazil a Pardavý bez problémov poslal puk do novozámockej siete.

V úvode druhej tretiny mohli ísť Trenčania už do trojgólového vedenia, po Ölveckého švihu však opäť Foltána zachránila žŕdka. To však už neplatilo o tri minúty neskôr, keď sa tečom spoluhráčovej strely presadil Ölvecký. V bránke domácich tak prišlo k zmene, Foltána nahradil ešte nedávno zranený Patrik Romančík. Ani ten však neudržal čistý štít. Postaral sa o to v presilovej hre Hossa, ktorý bez prípravy poslal puk z pravého kruhu do novozámockej bránky. Z brejku mohol pridať ďalší gól Dukly Hudec, no Šimun predviedol dobrý obranný zákrok. Krátko pred skončením druhého dejstva sa presadil aj hosťujúci Varga, ktorý v páde pred Romančíkom usmernil puk do siete. V druhej tretine padol ešte jeden gól, tentoraz však už do trenčianskej siete. Lantoši vyslal z ľavého kruhu strelu švihom a puk skončil vo Valentovej sieti - 1:5.

V záverečnom dejstve tempo hry trochu upadlo a gólmani boli na svojom mieste. Hossov príklep z ľavého kruhu bez problémov skrotil Romančík, Škodove úsilie stroskotalo na Valentovi, Plašil zas v dobrej pozícii pálil mimo trenčianskej bránky. Po nevyužitej päťminútovej presilovke v druhej tretine, pridali domáci navyše ďalšie tri nevyužité početné výhody v tretej tretine a tak bolo s pribúdajúcimi minútami stále jasnejšie, že tri body poputujú pod hrad Matúša Čáka.

HC Košice - HK Nitra 7:2 (2:0, 1:0, 4:2)

Góly:
3. Kafka (Hovorka), 11. Šoltés (Dudáš, Hričina), 39. Hovorka (Hričina, Boltun), 41. Hovorka (Suja), 48. Nagy (Dudáš, Spilar), 48. Hričina (Šoltés), 53. Suja (Matejka) - 51. Macík (Ordzovenský), 57. Mezei. Rozhodovali: Štefik, Snášel - Gavalier, Smrek, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4699 divákov. Zmeny: 49. Laco (Nit.) namiesto Lawsona.

zostavy:

HC Košice:
Habal - Kessel, Matejka, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Pulli, Čížek- Kafka, Hovorka, Suja - Spilar, Pacan, Nagy - Hričina, Boltun, Šoltés - Klíma, Vrábeľ, Petráš - Novotný

HK Nitra: Lawson (49. Laco) - Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Rýgl, Korím - Mikúš, Krištof, Paulovič - Macík, Slovák, Blackwater - Kutálek, Šiška, Csányi - Mir. Pupák, Šille, Fominich

Milan Jančuška, tréner HC Košice:
"V tomto období hráme dobre a prejavilo sa to aj v dnešnom zápase. Mali sme dobrý pohyb, dobre sme kombinovali. Hráči sa bavili hokejom, dominovali v zápase a skóre je také, aký bol aj herný obraz v tomto zápase. Tešíme sa z troch bodov."

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra:
"Zápas sa nám nevydaril, hráčov nemám za čo pochváliť. Pokiaľ sme nevýrazní v útoku, tak musíme byť dôslední aspoň v obrane. Zlou obranou sme to však domácim veľmi zjednodušili. Pre nás je to veľká lekcia."


Košickí hokejisti sa od prvých minút snažili diktovať tempo hry. Počas vylúčenia Slováka v 2. minúte im pohrozil Blackwater, ale domáci presilovku predsa len využili. Obranca hostí Milam neustrážil Kafku, ktorý zblízka dorazil vlastnú strelu - 1:0. Hostia v prvej tretine veľa nevymysleli a domáceho brankára zamestnávali najmä strelami z väčších vzdialeností. Takou bola aj Kutálkova v 10. minúte, ale Habala neprekvapila. Domáci sa snažili o kombinačné akcie a častejšie sa hralo pred nitrianskym brankárom Lawsonom. Ten v 11. minúte inkasoval druhýkrát, keď Šoltés tečoval Dudášovu strelu - 2:0.



Hostia v druhej tretine pridali na dôraze v defenzíve, ale organizovaná obranná hra Košičanov im robila problémy. V 25. minúte unikol zadákom hostí Šoltés, ktorého v sľubnej príležitosti fauloval Versteeg. V následnej presilovke Košíc zachránila Lawsona pravá žrď. Krátko na to sa na opačnej strane vyznamenal Habal, ktorý rýchlou lapačkou zmaril nebezpečný teč Slováka. Druhá časť priniesla viacero zaujímavých momentov vrátane Kafkovej šance a pohotového zákroku Lawsona ľavým betónom v 31. minúte. V 34. minúte hrali Nitrania 63 sekúnd presilovku o dvoch hráčov, ale ani v tejto situácii Habala neprekvapili. Keď sa už zdalo, že skóre 2:0 bude platiť aj po druhej tretine, naservíroval Hričina puk Hovorkovi, ktorý zblízka zvýšil na 3:0. Na tomto skóre nič nezmenila šanca Fominicha, ktorý neuspel pokusom spomedzi kruhov.

Keď už po 11-tich sekundách druhej časti opäť Hovorka potrestal chybu hostí v rozohrávke (4:0), bolo o víťazovi rozhodnuté. Košičania si bez problémov udržiavali presvedčivý náskok a keď Nagy dostal v 48. minúte ideálnu prihrávku od Dudáša, bolo už 5:0. O 29 sekúnd prišiel ďalší gól domácich, keď únik dvoch proti jednému zakončil presne Hričina. Až za jednoznačného stavu dokázali hostia skórovať. V presilovke v 51. minúte využil Macík zlé striedanie domácich a po krátkom úniku prestrelil Habala - 6:1. Slabý deň nitrianskej defenzívy však pokračoval a v 53. minúte Suja vyriešil nájazd dvoch proti jednému strelou nad Lacove rameno - 7:1. Skóre gólovo úrodného zápasu uzavrel nitriansky kapitán Mezei strelou od modrej čiary.

HKM Zvolen – MsHK Žilina 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly:
6. L. Jurík (Síkela), 48. Obdržálek (Steén), 49. Martin Ďaloga (L. Jurík, Matis), 59. Michal Chovan – 17. P. Mikuš (Handlovský). Rozhodovali: Stano, J. Konc – Šefčík, Junek. Vylúčení na 2 min: 1:3, vyššie tresty: 9. Hraško 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Žilina od 9. min bez Ondruša, 1039 divákov.

Zostavy:

Zvolen:
Nieminen – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Hraško, Wharton, Ťavoda, Andersons – Coffman, Steén, Obdržálek – Michal Chovan, Kytnár, Šišovský – Síkela, L. Jurík, Matis - Török, V. Fekiač, Martin Ďaloga

Žilina: Tomek – Juraško, Mikuš, Chaloupka, Poulin, Harant, Roman, Hatala, Mendrej – Klimenta, Handlovský, Tvrdoň – J. Jurík, Hruška, Tomas – Stupka, Švihálek, Rogoň – Ondruš, Holovič, Váňa

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dve tretiny akoby nám nešli nohy. Boli sme ťažkí, chýbala nám ľahkosť. Podpísal sa to pod to aj nekvalitný ľad. Nevedeli sme sa naštartovať k dobrému výkonu. V tretej tretine som to stiahol na tri útoku a boli sme našťastie efektívni. Žilina mala za stavu 1:1 šance, ktoré zaváňali gólom. Som rád, že sme si akýsi komplex z tohto súpera nepripustili. Musíme sa však z tohto zápasu poučiť. Prepadávali sme v niektorých situáciách, iba slabšia efektivita súpera nás držala v hre. Za snahu a obetavosť, že sme siahli až na dno síl, sme si tento výsledok zaslúžili."

Petr Rosol, tréner Žiliny:
"Výsledok 4:1 hovorí o jednoznačnom zápase, ale videli sme vyrovnaný duel. Bohužiaľ sme za stavu 1:1 nevyužili šance a domáci to na druhej strane neskutočne trafili do našej bránky. Preto napokon vyhrali. Nepodali sme zlý výkon, nemáme sa za čo hanbiť. Hrá sa však na góly a nie ne umelecký dojem. My sme góly nedali a preto sme prehrali."

Petr Obdržálek, autor víťazného gólu Zvolena:
"Chceli sme vyhrať. Stále sme sa tlačili do bránky a vyplatilo sa. Boli sme v tretej tretine efektívni, to bolo kľúčové. Žilina dobre bránila, ťažko sa s nimi hralo. Rozhodli naše góly v tretej tretine, hoci naša hra nebola ideálna. My sme však stále verili vo víťazstvo. Môj gól na 2:1 padol aj so šťastím. Podstatné sú tri body."


Hneď v prvom striedaní sa dostal do dobrej príležitosti hosťujúci Handlovský, ale pri ľavej žŕdke Nieminena neprekonal. Na opačnej strane sa predral pred bránku šikovne Coffman, no jeho bekhend na Tomeka neplatil. Zvolen sa ujal vedenia v šiestej minúte. Po strele Síkelu od modrej sa dostal k vyrazenému puku L. Jurík a z otočky ho poslal medzi žrde. V 9. minúte dostal domáci Hraško päťminútový trest do konca zápasu, pretože v strednom pásme napadol Ondruša. Ten putoval do nemocnice. V početnej výhode Žilinčania málo hrozili, nebezpečnejšie koncovky predviedli iba Švihálek a Juraško. Vyrovnanie privodili až v ďalšej presilovke. V 17. minúte vypálil do modrej P. Mikuš a keďže Juraško dobre clonil, Nieminen kapituloval. V závere mohli meniť skóre oba tímy, najprv Stupka na strane hostí v prečíslení, na domácej to bol pohotový Coffman, ktorý strieľal bez prípravy.

V strednom dejstve sa dlho nič výrazného na ľade nedialo. Prevahu mal Zvolen, no koncovky Poulina či L. Juríka brankára Tomeka nezaskočili. Ten potom ustál aj dobiedzanie Šišovského a Kytnára. Hráči spod Pustého hradu nevyužili ani takmer polminútovú presilovku piatich proti trom. V oslabení mala možnosť i Žilina, ale v prečíslení dvoch na jedného Stupka nepredviedol nebezpečnú strelu. Na druhej strane Kytnár minul odkrytú časť súperovej svätyne a L. Jurík pohorel sám pred Tomekom. Tesne pred druhou prestávkou mal veľmi dobrú možnosť ešte Obdržálek, voľný z medzikružia zakončoval, gólman spod Dubňa bol znovu proti.

V tretej tretine sa striedali rýchle akcie na oboch stranách. Najprv Handlovský nenadvihol puk ponad ležiaceho Nieminena. Domáci mali šance v presilovke, Šišovský mieril vedľa a Matis neuspel sám pred brankárom súpera. V 47. minúte Handlovský pekne prešiel až pred zvolenského gólmana, neprekonal ho a z dorážky sa to na dvakrát nepodarilo ani Hruškovi. Boli to kľúčové momenty, pretože Zvolenčania sa o minútu na to dostali do prečíslenia dvoch na jedného a prihrávku Steéna delovkou z prvej upratal za Tomeka Obdržálek. Uplynulo iba 25 sekúnd a bolo 3:1. Matis perfektne zabrzdil za bránkou, prihral L. Juríkovi, ktorý síce puk netrafil dobre, no dokorčuľoval k nemu Martin Ďaloga a pálil takisto z dvoch metrov nekompromisne. Štvrtý zásah mal na hokejke dvakrát Kytnár, radosť mu prekazil v oboch prípadoch gólman hostí. V závere skúšali 'vlci' spod Dubňa v šestici znížiť, ale inkasovali do prázdnej bránky. Puk tam poslal Michal Chovan.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 3:4 pp (0:0, 2:1, 1:2 - 0:1)

Góly:
28. Koyš (Kriška, Sukeľ), 40. Ru. Huna (Nádašdi), 48. B. Rapáč - 34. Vartovník, 44. Abdul (Štrauch), 56. Buc (Brejčák), 64. Mlynarovič. Rozhodovali: Konc, Kika - Výleta, Kollár, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 985 divákov.

zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš:
Košarišťan – Nádašdi, Nemec, Tabaček, Moravčík, Pacalaj, Luža - Kriška, M. Sukeľ, Uram - B. Rapáč, Paukovček, Koyš - Ru. Huna, Langhammer, J. Sukeľ - Števuliak, Piatka, A. Laco

Poprad: Corbeil – McDowell, Brejčák, König, Jáchym, Ježek, Dinda, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Abdul, Lichanec, Buc – Bondra, Vartovník, Paločko ml. – R. Rapáč, Heizer, Hvila

Úvodná tretina odštartovala opatrne. Oba celky sa sústredili najmä na defenzívu a tak diváci príliš veľa šancí nevideli. Navyše sa množili aj chyby v rozohrávke. Smerom dopredu sa ako prví viac osmelili domáci hráči, pomohla im k tomu aj úvodná presilovka vo 8. minúte. Veľkú šancu mal Ru. Huna, no ani na druhý pokus neprekonal Corbeila. Ten mal viac práce aj v ďalších minútach, keď ho ohrozil opäť Huna, B. Rapáč a Paukovček.

Do druhého dejstva nastúpili lepšie hostia. Veľkú šancu si vypracovali už v 22. minúte, ale Košarišťan výborne zasiahol voči Hvilovi. Obaja si zopakovali mikrosúboj o tri minúty neskôr počas prvej presilovky Popradu, opäť z neho vyšiel lepšie domáci brankár. V 27. minúte mal dobrú šancu König, no osamotený nedokázal prekonať Košarišťana. Skóre sa prvýkrát menilo v 28. minúte, Liptákom vyšiel rýchly protiútok, na jeho konci bol Koyš, ktorý iba dorazil puk do odkrytej časti popradskej brány po ukážkovej akcii na jeden dotyk - 1:0. Domáca radosť však trvala len šesť minút a bolo vyrovnané. Vartovník nahodil puk spoza bránky a Košarišťan si ho zrazil do siete. V závere druhého dejstva sa Liptovský Mikuláš dostal opäť do vedenia, keď Huna otočkou spoza brány dostal puk za Corbeila.

Popradčania odpovedali v 44. minúte zásluhou Abdula, ktorý potrestal aj druhé zaváhanie Košarišťana v zápase. No následne sa museli brániť takmer minútovej presilovke o dvoch hráčov. Tú ešte ustáli, no v následnej dohrávanej o jedného hráča inkasovali tretí gól z hokejky B. Rapáča. Hostia následne zvýšili aktivitu, viac sa tlačili pred bránku a nezabrzdilo ich ani ďalšie vylúčenie. V 56. minúte sa im pri vlastnej presilovke nakoniec podarilo vyrovnať, keď sa tvrdou strelou od modrej presadil Buc a posunul zápas do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe pre Poprad Mlynarovič, ktorý sa dokázal uvoľniť a s prehľadom prekonal mikulášskeho brankára.

HC 07 Detva - HC 07 iClinic Banská Bystrica 2:3 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly:
6. Murček (Abramov, Utkin), 54. Abramov (Murček) – 39. Brittain, 52. Faille (Rosandič, Asselin), rozh. nájazd: Bartánus. Rozhodovali: Lokšík, Müllner - Rojík, Krajčík, vylúčení 6:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 578 divákov.

HC 07 Detva: Hackett – Kuklev, Martin Chovan, Sládok, F. Fekiač, Šimon, Vyskoč, Gachulinec, D. Jendroľ – Piačka, Ščurko, Utkin – Tibenský, Surovka, Milý – Žilka, Matúš Chovan, Videlka – Abramov, Murček, R. Gašpar

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš – Ďatelinka, Kubka, Brejčák, Delisle, Mihalik, Rosandič, Sedlák – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Lunter – Giľák, Češík, Kabáč – Róth

Ivan Dornič, tréner Detvy:
"Ja to zhodnotím krátko. Na stretnutí panovala výborná atmosféra, na ľade sme mohli vidieť vynikajúci výkon oboch mužstiev. Brankár nás mnohokrát podržal, chlapci bojovali a som na nich za dnešný výkon hrdý."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Myslím si, že sme videli dobrý zápas z obidvoch strán. Od začiatku si ani jedno mužstvo nič nedarovalo, hralo sa vo vysokom tempe. Hlavne prvé dve tretiny to bolo z našej strany dobíjanie bránky. Veľakrát sme stroskotali na výbornom brankárovi domácich. Detva však bojovala, jej hráči sa hádzali do striel. Nám chýbal väčší dôraz pred bránkou. Naše víťazstvo bolo zaslúžené, treba však vzdať hold súperovi, pretože naozaj veľmi bojoval a šiel šťastiu oproti."


Prvú šancu v stretnutí mala Bystrica, Surový z dobrej pozície minul bránku domácich. Skóre sa prvýkrát menilo v 6. minúte, puk krásne pod brvno Lukášovej brány zavesil Murček - 1:0. Detva mohla o niekoľko minút neskôr zvýšiť svoje vedenie, no v presilovej hre 5 na 3, ktorá mala takmer dvojminútové trvanie, sa domáci presadiť nedokázali. Bystrica sa pomaly dostávala do tempa. V 15. minúte sa do šance dostal Bartánus, no Hackett predviedol naozaj famózny zákrok. O pár sekúnd neskôr sa v dobrej palebnej pozícii ocitol Kabáč, ale útočník nastrelil len hornú žŕdku.

V druhom dejstve, ktoré bolo rozkúskované viacerými vylúčeniami, si oba tímy vypracovali viacero nádejných šancí na skórovanie, najmä počas presiloviek. Dlho však dominovali obaja brankári. Postupne mali viac z hry Bystričania. Ich strelecké trápenie zlomil až v 39. minúte hosťujúci Brittain, ktorý využil chybu v rozohrávke Detvy a blafákom prekonal Hacketta.

V tretej tretine sa hralo z pozorných obrán. Do šancí sa zväčša dostávali hostia. V 48. minúte sa do dobrej pozície dostal Hohmann, no ani jeho a ani strela Rosandiča gól neznamenali. V 52. minúte sa však už hostia dostali do vedenia, keď sa po krásnej akcii presadil Faille. O dve minúty na to však bolo opäť vyrovnané, po vyhranom buly z hokejky Murčeka sa pohotovou strelou presadil Abramov - 2:2.

V predĺžení sa zrodila len šanca Rosandiča, ktorý však Hacketta neprekonal. Stretnutie tak vyústilo do nájazdov, v ktorých bola po góle Bartánusa úspešnejšia Bystrica.