Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tomáš Enge opäť neprešiel dopingovou kontrolou

Tomáš Enge Foto: TASR/Edmund Örzsik

Automobilový pretekár, ktorý vošiel do histórie českého motorizmu ako prvý Čech v F1, mal pozitívny nález desať rokov potom, ako mu za užitie marihuany škandalózne odobrali titul v seriáli F3000.

Londýn 19. júna (TASR) - Český automobilový pretekár Tomáš Enge už druhýkrát neprešiel dopingovou kontrolou. Pretekár momentálne jazdiaci sériu FIA GT1, ktorý vošiel do histórie českého motorizmu ako prvý Čech v formule 1, mal pozitívny nález desať rokov potom, ako mu za užitie marihuany škandalózne odobrali titul v seriáli F3000.

Enge neprešiel dopingovou kontrolou po pretekoch v Španielsku minulý mesiac, podľa vlastných slov ho výsledok testu viac než prekvapil. "Bol som v šoku. Budem konzultovať s expertmi, ako takáto situácia mohla nastať," komentoval pretekár, ktorý nedávno pre dlhodobé zdravotné ťažkosti požiadal Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) o výnimky pre užívanie niektorých látok.

Tridsaťpäťročný Enge prišiel o titul v F3000 v roku 2002, keď mu preukázali užitie marihuany. Rok predtým sa ako prvý, a dosiaľ posledný Čech, predstavil na troch veľkých cenách v monoposte už dnes neexistujúcej stajne Prost.