Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Tomáš MAJTÁN spomína: Liga majstrov bola univerzita futbalu

Slovenský futbalista Tomáš Majtán v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Tomáš Majtán je posledný hráč slovenského klubu, ktorý sa gólovo presadil v skupinovej fáze Ligy majstrov. Aj o tom, ako si na tento moment spomína, sme sa s ním porozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 14. apríla (Teraz.sk) – Do dnešného dňa sa podarilo slovenským tímom (1. FC Košice, Artmedia Petržalka a MŠK Žilina) skórovať v skupinovej časti futbalovej Ligy majstrov desaťkrát. Do listiny strelcov sa z týchto mužstiev zapísalo sedem hráčov, keďže petržalskí hráči Kozák s Borbélym sa gólovo presadili dvakrát a raz sa Feyenord Rotterdam v konfrontácii s košickými futbalistami „prekonal“ sám. Každopádne, doteraz posledný presný zásah slovenského zástupcu v tejto fáze najprestížnejšej klubovej súťaže na svete evidujeme pri mene Tomáš Majtán, ktorý v decembri 2010 otvoril skóre duelu MŠK Žilina – Spartak Moskva (1:2). A práve s ním sme sa v uplynulých dňoch v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Odchovanec bratislavského Interu zažil práve v Žiline najkrajšie obdobie doterajšej kariéry. Okrem dvoch titulov majstra SR a triumfoch v Slovenskom pohári i Superpohári, si v drese MŠK zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov, kde boli súpermi zverencov vtedajšieho trénera Pavla Hapala Chelsea Londýn, Olympique Marseille a Spartak Moskva. „To bola pravá futbalová univerzita. Samozrejme, že účasť v hlavnej časti tejto súťaže bola pre nás obrovským úspechom, no zároveň nepopieram, že v predkolách sme mali aj šťastie na žreb. V tom čase sme však mali vynikajúcu formu, veď aj vďaka tomu sme dokázali prekonať poslednú prekážku na ceste do skupinovej fázy, ktorou bola Sparta Praha. Následne sme však už mali do činenia s tímami, ktoré boli na inom výkonnostnom leveli, a tak sa nielen nám, ale možno i celému Slovensku otvorili oči, že nám k takej kvalite ešte veľa chýba. Každopádne, na zápasy proti týmto slávnym veľkoklubom pred fantastickými diváckymi kulisami budem spomínať celý život,“ vrátil sa myšlienkami takmer osem rokov dozadu Tomáš Majtán.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S TOMÁŠOM MAJTÁNOM:



Fanúšikovia futbalu pod Tatrami majú stále v živej pamäti jeho najhviezdnejší okamih, keď v nateraz poslednom zápase slovenského tímu v hlavnej fáze Ligy majstrov otvoril presnou hlavičkou skóre domáceho duelu Žiliny s moskovským Spartakom. „Dúfam, že nebudem posledným strelcom slovenského mužstva v tejto súťaži a čoskoro ma niekto na vrchnej priečke týchto štatistík vystrieda. Čo sa týka samotného gólu, spomínam si naň veľmi dobre. Robo Jež vynikajúco zahral ,štandardku´ z pravej strany, mne sa podarilo odpútať od obrancu a následne hlavou skórovať. Priznám sa, že ten okamih považujem za vrchol mojej kariéry, pretože, keď som s futbalom začínal, jedným z mojich snov bolo streliť gól v Lige majstrov. A to sa mi v tom momente podarilo,“ prezradil 31-ročný rodák z Bratislavy.

Kým sa Majtymu, ako znie Tomášova prezývka, podarilo v relatívne krátkom čase, ktorý strávil pod Dubňom, získať so šošonmi dva majstrovské tituly, tento rok ho má po dlhých 45 rokoch na dosah trnavský Spartak. A práve jeho dres obliekal v našej najvyššej súťaži naposledy. Nemrzí ho, že nebola Trnava tak blízko k titulu pred dvomi rokmi, keď tam pôsobil? „Keď som prišiel do Spartaku, otváral sa nový štadión, zo začiatku sme mali fantastické návštevy, takže sa mi tam veľmi páčilo. Čo sa týka majstrovských titulov, mne sa ich podarilo získať dva, hoci s iným klubom, takžev tomto smere nemám čo ľutovať. Verím však, že súčasný trnavský tím si to všetko užíva, tamojšie publikum vie byť vďačné a zároveň si myslím, že po takmer päťdesiatich rokoch si Spartak titul konečne aj zaslúži,“ pokračoval Majtán.

Kariéru by rád ukončil v Interi


V súčasnosti je Majtán hráčom druholigovej Skalice, ktorá po jeseni viedla tabuľku a mohla smelo pomýšľať na postup medzi slovenskú elitu. Lenže po úvodných jarných zápasoch sa situácia diametrálne zmenila a sedem kôl pred koncom súťaže strácajú Záhoráci na vedúcu Sereď už osem bodov. „Jasne deklarovaný cieľ pred jarnou časťou bol postup a my v neho stále veríme. Domáce duely zvládame, no body nám utekajú na ihriskách súperov. Snažíme sa to však zlomiť každým zápasom, do konca sezóny ich je ešte niekoľko pred nami. Verím, že v zostávajúcich kolách získame čo najviac bodov a na konci sezóny budeme figurovať na priečke, ktorá bude znamenať buď priamy postup alebo aspoň účasť v baráži,“ zaželal si skúsený futbalista.



V rovnakej súťaži ako Skalica, pôsobí momentálne aj Inter Bratislava, ktorý je Tomášovou srdcovkou. Nerozmýšľal pred nedávnym návratom na slovenské futbalové trávniky, že by posilnil práve žlto-čiernych? „Nepopieram, že by som sa chcel vrátiť ešte do Interu. Veril som, že sa mi možno z klubu niekto ozve, ale nastala tam nejaká chyba v komunikácii. Neskôr sme si však určité veci vysvetlili, a tak uvidím, čo prinesie budúcnosť. Ako som však už neraz povedal, rád by som kariéru ukončil v Interi, ale momentálne pôsobím v Skalici a pre jej farby chcem odviesť čo najlepšiu robotu,“ dodal Tomáš Majtán.