Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Tomáš Svitok štartuje v nadchádzajúcej sezóne s Talianom Bussolottim

Desaťdielny seriál FIM Cup Superstock 1000 odštartujú v nedeľu 1. apríla v talianskej Imole.

Bratislava 16. marca (TASR) - Po svojej vlaňajšej premiére bude aj v nadchádzajúcej sezóne štartovať 21-ročný slovenský motocyklový reprezentant Tomáš Svitok (SK Energy) v seriáli FIM Cup Superstock 1000.

Seriál je neoficiálnym svetovým šampionátom tejto kategórie, jazdí sa ako súčasť európskych podujatí MS Superbikov. Vlani skončil Svitok v konkurencii 32 pretekárov na 22. mieste.

„Dúfali sme, že skončí v prvej pätnástke, ale v štartovom poli bola veľmi silná konkurencia,“ uviedol slovenský majiteľ tímu SK Energy Luboš Gréč a na otázku TASR dodal: „Vlani pri našom vstupe do seriálu sme sa chceli prezentovať ako seriózny, profesionálny tím, aby si nás vo svete všimli. Stalo sa tak. Do novej sezóny sme angažovali aj 21-ročného Taliana Marca Bussolotiho s tým, aby mal kto Tomáša posunúť na vyššie pozície. Očakávame, že si obaja budú vzájomne odovzdávať skúsenosti, aj keď je medzi nimi určitá rivalita.“

Desaťdielny seriál FIM Cup Superstock 1000 odštartujú v nedeľu 1. apríla v talianskej Imole. „Mám za sebou vydarené 5-dňové testovanie na okruhu Misano v San Maríne a španielskom okruhu Motorland Aragón. Dúfam, že už na prvých pretekoch skončím v prvej desiatke a podobné výsledky sa budú opakovať aj na ďalších pretekoch,“ povedal o svojich tohtoročných cieľch T. Svitok a dvojnásobný vicemajster Európy v Superstock 600 M.

Bussoloti, ktorý vlani skončil v Superstock 1000 celkove na 12. priečke, mieri vyššie: "V Imole očakávam umiestenie na stupni víťazov. Vlani som jazdil na motocykli Kawasaki, terajší Ducati mi sedí oveľa lepšie. Aj z testovacích jázd som mal veľmi dobrý pocit.“ M. Bussoloti (št. č. 5) a T. Svitok (55) budú absolvovať seriál na motocykloch Ducati 1098R. „Nákupná cena jedného stroja je 32 tisíc eur, jeho hodnota po špeciálnych úpravách dosahuje sumu 50 tisíc eur,“ pridal L. Gréč.



Program FIM Cup Superstock 1000:

1. apríla: Imola (Tal.), 22. apríla: Assen (Hol.)
6. mája: Monza (Tal.), 11. júna: Misano (San Marino)
1. júla: Motorland Aragón (Špan.)
22. júla: Brno (ČR)
5. augusta: Silverstone (V. Brit.)
9. septembra: Nürburgring (Nem.)
23. septembra: Portimäo (Portug.)
7. októbra: Magny-Cours (Fr.).