Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Tour de France: Carapaz odstúpil z pretekov pre zranenie kolena

Kolumbijský cyklista Richard Carapaz (vľavo) z tímu EF Education odchádza zo zdravotného strediska po ťažkom páde v prvej etape prestížnych cyklistických pretekov Tour de France (TdF), ktorá mala štart aj cieľ v španielskom meste Bilbao v sobotu 1. júla 2023. Foto: TASR/AP

Olympijský šampión z Tokia Carapaz mal v sobotu 22 kilometrov pred cieľom ťažký pád spoločne so Španielom Enricom Masom.

Bilbao 2. júla (TASR) - Ekvádorský cyklista Richard Carapaz sa odhlásil z prebiehajúcej Tour de France. Líder tímu EF Education-EasyPost tak urobil v dôsledku zranenia zo sobotňajšej prvej etapy.

Olympijský šampión z Tokia Carapaz mal v sobotu 22 kilometrov pred cieľom ťažký pád spoločne so Španielom Enricom Masom. Líder tímu Movistar sa už následne nedokázal posadiť na bicykel, Carapaz to s ťažkosťami zvládol a došiel do cieľa, utrpel však zranenie kolena, ktoré ho na štart nedeľnej druhej etapy nepustilo. "Richard neutrpel žiadne ďalšie zranenia, vráti sa domov a začne s liečbou. Uzdrav sa majster," citovala DPA z vyhlásenia tímu.

Carapaz je aj víťazom Giro d'Italia z roku 2019. Na Tour de France skončil v roku 2021 celkovo tretí. Trojtýždňové podujatie pokračuje v nedeľu druhou etapou z mesta Vitoria-Gasteiz do San Sebastianu.