Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tím Cannondale povedie na pretekoch Okolo Švajčiarska Sagan

Peter Sagan, archívne foto Foto: TASR/AP

Do súťažného kolotoča sa Peter Sagan vráti po takmer mesačnej pauze. Poslednými pretekmi, na ktorých sa zúčastnil, bolo podujatie Okolo Kalifornie.

Miláno 13. júna (TASR) - Taliansky cyklistický tím Cannondale povedie na nadchádzajúcich pretekoch Okolo Švajčiarska slovenský reprezentant Peter Sagan. Sedemnáste podujatie tohtoročnej edície UCI World Tour sa uskutoční v termíne 14. - 22. júna, prvou z celkového počtu deviatich etáp bude časovka jednotlivcov na 9,4 km v okolí Bellinzony.

Do súťažného kolotoča sa vráti Sagan po takmer mesačnej pauze, poslednými pretekmi, na ktorých sa zúčastnil, bolo podujatie Okolo Kalifornie. Na západnom pobreží USA zaznamenal "žilinský rýchlik" jeden etapový triumf, zelený dres pre najlepšieho špurtéra tam vyhral piaty rok za sebou.

"Cítim sa v pohode a pripravený opäť pretekať. Po podujatí v Kalifornii som nejaký čas zostal v USA, oddýchol som si a načerpal nové psychické i fyzické sily pred náročnou časťou sezóny. Potreboval som niekoľko týždňov špeciálneho kondičného tréningu, ale teraz nastal čas opäť sústrediť sa na preteky. Motivácia mi samozrejme nechýba," cituje najlepšieho slovenského cyklistu oficiálny web stajne Cannondale.

Úspechy v minulosti

Saganovi sa na Okolo Švajčiarska v minulosti darilo. V roku 2011 vyhral dve, o rok neskôr štyri a vlani ďalšie dve etapy. Preteky sú pre 24-ročného cyklistu tradičnou prípravou pred vrcholom sezóny, ktorým bude v júli legendárna Tour de France.

"Profil Okolo Švajčiarska mi vždy vyhovoval. Môžem si tam otestovať moju pripravenosť na blížiacu sa Tour de France, etapové víťazstvá mi vždy dodali potrebné sebavedomie. Medzi týmito dvoma podujatiami sa koncom júna zúčastním na národnom šampionáte, ktorý má pre mňa špeciálny význam," dodal Sagan.

Okrem neho Cannondale vyšle do Švajčiarska aj Morena Mosera, Davida Formola, Teda Kinga, Guillaumea Boivina, Danieleho Ratta, Fabia Sabatiniho a Cristiana Salerna.