Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Tréner Cíger: Verím, že sme sa naštartovali

Na snímke tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Cesta, akou sa Slovensko dopracovalo k víťazstvu, by podľa trénera Zdena Cígera mohla hráčov naštartovať do ďalších zápasov.


Kolín 6. mája (TASR) - Víťazstvo slovenských hokejistov na úvod MS 3:2 po predĺžení nad Talianskom bolo z kategórie vydretých, keď remízu v riadnom hracom čase ratovali až v 59. minúte. Cesta, akou sa k víťazstvu dopracovali, by podľa trénera Zdena Cígera mohla hráčov naštartovať do ďalších zápasov. V nich sa však podľa kouča SR budú musieť vyvarovať uspokojenia z tesného náskoku, ku ktorému prišlo po prvej tretine.

Ešte v 58. minúte sa zdalo, že sa nováčik elitnej kategórie postará o prekvapenie. Pre slovenský tím by prehra s Talianskom bola mimoriadne nepríjemná, no takýto scenár odmietli Libor Hudáček s Petrom Čerešňákom, ktorých góly otočili stav a znamenali dvojbodové víťazstvo pre Slovákov. "Za toto víťazstvo môžeme byť veľmi vďační. Začali sme dobre, bola radosť sa na to pozerať. Chalani si však už asi mysleli, že to pôjde samé. Žiaľ, nešlo. Dostali sme sa do stresu a nevedeli sme, čo robíme. Z toho vyplynuli rôzne chyby. Bolo však vidieť, že chalani chcú, ale bezmocnosť býva hrozná. Verím, že to hráčov posilní najmä psychicky a v ďalšom zápase budú hrať lepšie," uviedol po zápase tréner Zdeno Cíger.

Sebaistotu, ktorou sa prezentovali v prvej tretine stratili v prostrednej časti a na koňa sa dostal ich súper. Nielen herne, ale postupne aj gólovo. "V tých fázach sme robili veci, ktorých sme sa už v nedávnych zápasoch vyvarovali. Mali sme množstvo striel, ale často sme niekoho trafili. To je už aj výsledok nervozity. Človek tam na striedačke stojí a nemôže nič urobiť. Najradšej by som skočil na ľad. Som však veľmi rád, že chalani doviedli tento zápas do víťazného konca," poznamenal Cíger.

Kormidelníka slovenského tímu mrzelo, že hráči nevyťažili z prevahy v prvej tretine viac ako jeden gól. Po zápase zdôraznil, že uspokojenie, ku ktorému došlo za stavu 1:0, sa nesmie zopakovať. "Nemalo by sa to stávať. V tretej tretine sme sa už rozbehli a aj na striedačke sme začali viac žiť. Potom z toho vyplynul aj ten záver, v ktorom sme vyrovnali. Všetci sme sa za stavu 1:2 dostali pod veľký tlak. Verím však, že nás to pozitívne naštartuje," dodal Cíger, ktorého zverenci nastúpia na ďalší zápas už v nedeľu o 20.15 proti Lotyšsku.