Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tréner Dávid nominoval proti Chorvátom a Maďarom aj Ivana Kucharíka

Spojka ŠKP Bratislava Ivan Kucharík (vľavo) Foto: TASR

V nominácii figuruje šesť hádzanárov z domácej najvyššej súťaže, zvyšok z 18-členného kádra sú hráči hrajúci v zahraničí. Zápas v reprezentačnom drese by mohol byť premiérou pre Ivana Kucharíka.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Tréner hádzanárov Slovenska Peter Dávid oznámil v stredu nomináciu pre nadchádzajúce úvodné zápasy kvalifikácie o postup na ME 2014. Slovákov čakajú v rámci bojov vo 4. skupine hneď na úvod dve ťažké konfrontácie, keď sa v posledný októbrový deň predstavia v Osijeku proti Chorvátsku a o štyri dni privítajú v Prešove Maďarov.

V kádri figuruje šesť hádzanárov z domácej najvyššej súťaže, zvyšok z 18-členného kádra sú legionári. Zo zaužívaných mien nie je na zozname Csaba Szücs, ktorému stále bránia zdravotné problémy zúčastniť sa na programe reprezentácie a kormidelník národného tímu s ním môže rátať najskôr v decembri. Vzhľadom na vynikajúcu formu si "vyhrala" miesto v reprezentácii aj spojka ŠKP Bratislava Ivan Kucharík, ktorý by si v prípade štartu v jednom z dvojice zápasov odbil aj "ostrú" premiéru v národnom drese, keďže doteraz reprezentoval len na prípravných turnajoch.

Zraz reprezentantov v Modre je naplánovaný na 28. októbra.

Nominácia Slovenska pre kvalifikačné zápasy o postup na ME 2014 proti Chorvátsku a Maďarsku:
brankári: Richard Štochl (Čechovskí Medvedi), Teodor Paul (FTC Pler Budapešť), Miloš Putera (HBV Balingen-Weilstetten)
pivoti: Michal Kopčo (VfL Gummersbach), Martin Mazák (FTC Pler Budapešť), Peter Dudáš (MŠK Hlohovec)
krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Tomáš Urban (Carbonex Tatabánya), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)
spojky: František Šulc (Pick Szeged), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Ivan Kucharík (ŠKP Bratislava), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen), Ľubomír Ďuriš (MŠK Hlohovec), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Daniel Valo (HSG Wetzlar), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada)

Program národného tímu pre úvodné duely kvalifikácie:
28. októbra 2012 do 17.00 - zraz reprezentantov v Hoteli Majolika v Modre
30. októbra 2012 - 14.00 - odchod do Osijeku
31. októbra 2012 - zápas Chorvátsko - Slovensko (presný čas sa upresní neskôr)
1. novembra 2012 - odchod na Slovensko
4. novembra 2012 - zápas Slovensko - Maďarsko (17.00 v Prešove)