Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Trnavčan B. GODÁL: Šialená sezóna. Možno prekvapíme aj v Lige majstrov

Futbalový obranca Spartaka Trnava Boris Godál v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Futbalistom Spartaka Trnava sa po dlhých 45 rokoch podarilo opäť získať majstrovský titul. Do štúdia TABLET.TV sme si preto pozvali ich kapitána, s ktorým sme sa o tomto úspechu porozprávali.

Bratislava 12. mája (Teraz.sk) – Kapitánovi futbalistov Spartaka Trnava Borisovi Godálovi sa pred pár dňami splnilo to, o čom celý život sníval. Získal majstrovský titul. Trnavský klub sa ho dočkal po dlhých 45 rokoch, pričom ide o jeho vôbec prvý v slovenskej najvyššej súťaži. Skúsený 30-ročný obranca nám v televíznom štúdiu TABLET.TV prezradil, kedy začal veriť, že by sa im to mohlo so spoluhráčmi podariť, ako vyzerali oslavy novopečených majstrov v priebehu uplynulého týždňa, akú zásluhu na tomto historickom úspechu má tréner Nestor El Maestro, ktorý prišiel do Spartaka len v priebehu minulého leta, no ozrejmil aj, čo je pravdy na tom, že o jeho služby prejavil pred časom záujem konkurenčný Slovan.

Trnava je už niekoľko dní hore nohami. Niet sa čo čudovať, veď futbalisti tamojšieho Spartaka si vďaka víťazstvu nad Dunajskou Stredou (2:0) dve kolá pred koncom aktuálnej sezóny Fortuna ligy zabezpečili majstrovský titul. Po piatich federálnych ide o prvý slovenský, a tak sa s oslavami titulu začalo priamo na hracej ploche. „Doteraz som niečo také nezažil, takže som si to všetko užíval plnými dúškami. Pamätám si, že bezprostredne po záverečnom hvizde som si kľakol v stredovom kruhu, chcel som sa prežehnať, pomodliť a pozdraviť tak tých, ktorí tu už nemôžu byť s nami. V tom ma však knokautovali asi traja fanúšikovia, skočili na mňa a nemohol som dýchať. Potom som našiel v tom klbku ľudí svojho otca a neskôr i brata, s ktorými som sa vyobjímal. Priznám sa, že to boli asi tie najemotívnejšie chvíle v mojej futbalovej kariére,“ rozhovoril sa Boris Godál.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S BORISOM GODÁLOM:



Celkový triumf Spartaka je o to prekvapivejší, že v minulej sezóne obsadili Trnavčania až šiestu priečku, pričom na majstrovskú Žilinu strácali v konečnej tabuľke priepastných 30 bodov. Očakával Godál pred štartom aktuálneho ročníka, že by sa mohol so spoluhráčmi na jeho konci tešiť z majstrovského titulu? „Ak mám byť úprimný, tak po tej letnej príprave ani nie. Avšak po úvodných štyroch kolách, ktoré sme vyhrali, sme si v kabíne aj s trénerom povedali, že ak by aj z toho titul nebol, mohla by byť táto sezóna pre Trnavu špeciálna. Reálne sme slovo majster začali my hráči medzi sebou skloňovať až po 11. kole, v ktorom sme na domácom trávniku zdolali Dunajskú Stredu a celkovo sme mali za sebou niekoľkozápasovú šnúru víťazstiev,“ pokračoval sa Godál.

Uplynulé týždne boli v našej najvyššej súťaži poriadne vybičované. Ožila najmä rivalita medzi trnavským Spartakom a bratislavským Slovanom, k čomu prispel okrem ligových zápolení aj ich vzájomný semifinálový dvojzápas v Slovenskom pohári. Ako tieto časté a vyhecované súboje vnímala trnavská kabína? „V tejto sezóne sme s belasými odohrali šesť duelov, pričom nie je to tak dávno, čo sme sa v priebehu 13-tich dní stretli s nimi až štyrikrát. Už sme im teda asi aj my liezli pekne na nervy a musím povedať, že už to bolo trošku aj nuda. Mrzí ma však, že sme cez Slovan neprešli do finále Slovenského pohára, ktoré sa hralo na našom štadióne. Rozohrané sme to mali dobre,“ vrátil sa myšlienkami k nedávnym konfrontáciám s odvekým rivalom jeden z najlepších fortunaligových stopérov .

Nemal záujem ísť do Slovana


Zhruba v tom istom čase sa v médiách objavili informácie, že o Godálove služby sa zaujíma práve Slovan. Bratislavský klub však tieto správy dementoval. Ako to teda bolo, sme sa spýtali toho najpovolanejšieho. „Skúsim to uviesť na pravú mieru, no najskôr musím povedať, že som sklamaný z niektorých ľudí. Pravda je taká, že mi v decembri volal jeden manažér s tým, či by som chcel ísť do Slovana, že akurát sedí z ľuďmi z bratislavského klubu. Hneď som mu povedal, že nemám záujem. Tým sa to celé skončilo. Potom na začiatku zimnej prípravy som sa rozprával s jedným trnavským redaktorom, ktorému som to spomenul, on to napísal a následne sa toho chytili aj ostatné médiá. Vzápätí urobil zo mňa Slovan klamára, vydal dlhé vyhlásenie, na ktorom som sa asi dva dni smial. Potom však spomínaný redaktor uverejnil aj opravený článok, v ktorom uviedol, že to celé zle interpretoval, no to si už asi nikto nevšimol. Ono to tak býva, že senzácie sa rýchlo chytí každý. Ak mám byť však úprimný, je mi to jedno. Ja viem, aká je pravda, a tým by som to celé uťal,“ ozrejmil rodák z Lúky neďaleko Nového Mesta nad Váhom.



Trnavskí futbalisti budú už o dva mesiace reprezentovať SR v prestížnej Lige majstrov. No kým slovenský šampión doteraz začínal svoju púť v 2. predkole tejto súťaže, v novom ročníku začne už v prvom. V praxi to znamená, že na to, aby sa Spartak kvalifikoval do skupinovej fázy, musí prekonať o jedného súpera viac než doteraz. Navyše, do Ligy majstrov vstupuje s klubových koeficientom 3,500, a tým pádom bude určite nenasadený. „Už som si pozrel, s akými mužstvami by sme mohli mať dočinenia, ide o zaujímavé kluby. My však do tejto súťaže vstúpime s tým, že nemáme čo stratiť. Keby sme boli nasadení a dostaneme slabšieho súpera, tak možno by sme mali väčšie sebavedomie, ale v tomto prípade vieme, že bude proti nám stáť nejaký renomovaný súper. Lenže táto sezóna nám, čo sa týka Trnavy, ukázala, že je naozaj šialená a tak uvidíme, čo sa v blízkej budúcnosti udeje. Možno prekvapíme aj v Lige majstrov,“ uzavrel Boris Godál.