Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trump pohrozil zákazom podpory krajinám hlasujúcim za MS 2026 v Maroku

Na archívnej snímke Donald Trump. Foto: TASR/AP

Úspešný kandidát uchádzajúci sa o organizáciu MS 2026 potrebuje získať nadpolovičnú väčšinu zo 207 hlasov členských krajín FIFA.

Washington 27. apríla (TASR) - Americký prezident Donald Trump je veľký podporovateľ spoločnej kandidatúry USA, Kanady a Mexika na usporiadanie MS 2026 vo futbale. Spojeneckým krajinám, ktoré za ňu 13. júna na Kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Moskve nezahlasujú, pohrozil zastavením podpory.

"USA spoločne s Kanadou a Mexikom dali dokopy silnú kandidatúru. Bola by škoda, keby krajiny požívajúce našu podporu bojkotovali naše úsilie. Prečo by sme tieto krajiny mali ďalej podporovať?" uviedol Trump na Twitteri.

Šéf Bieleho domu týmito slovami nepriamo zareagoval na rozhodnutie Francúzskej futbalovej federácie (FFF), ktorej prezident Noel Le Graet plánuje dať svoj hlas kandidatúre Maroka. Úspešný kandidát uchádzajúci sa o organizáciu MS 2026 potrebuje získať nadpolovičnú väčšinu zo 207 hlasov členských krajín FIFA. V troch krajinách sa svetový šampionát zatiaľ nikdy v histórii nekonal.