Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

UNIVERZIÁDA: Longová obsadila v olympijskom luku 17. miesto

Na archívnej snímke slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová. Foto: TASR/Michal Svítok

Longová síce v kvalifikácii obsadila 15. miesto a v prvom eliminačnom kole vyradila Holanďanku Ilse Houbiersovú hladko 7:1, v boji o postup o osemfinále však nestačila na Číňanku Žu Čching-ning 0:6.

Neapol 10. júla (TASR) - Slovenskí lukostrelci Alexandra Longová a Vladimír Hurban ml. sa na 30. Svetovej letnej univerziáde v Neapole neprebojovali v kategórii olympijský luk medzi elitnú šestnástku. Longová skončila celkovo na 17. a Hurban na 33. mieste.

Longová síce v kvalifikácii obsadila 15. miesto a v prvom eliminačnom kole vyradila Holanďanku Ilse Houbiersovú hladko 7:1, v boji o postup o osemfinále však nestačila na Číňanku Žu Čching-ning 0:6. Hurban v kvalifikácii skončil na 44. priečke a hneď v prvom kole vyraďovačky prehral s Rusom Beligtom Cyngujevom 0:6.

Ledecká skončila piata vo finále na 400 m prek.


Slovenská atlétka Daniela Ledecká obsadila piate miesto v stredajšom finále behu na 400 metrov cez prekážky na 30. Svetovej letnej univerziáde v Neapole. Časom 57,07 zaostala za víťaznou Taliankou Ayomide Folorunsovou o 2,32 sekundy. Od bronzu ju delilo 94 stotín sekundy.

Vďaka výbornému finišu sa Ledecká v závere predrala zo siedmej pozície na piatu a zabehla tretí najlepší výkon v kariére. Rýchlejšia ako v neapolskom finále bola iba 15. júna na mítingu P-T-S v Šamoríne, kde utvorila slovenský rekord 56,79, a v utorkovom semifinále (56,95). "Teším sa z umiestenia, boli to pre nás tri náročné dni, ktoré Daniela zvládla na jednotku," citovala Ledeckej trénerku Katarínu Adlerovú facebooková stránka Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Šprintér Ján Volko bez ťažkostí postúpil do semifinále na 200 m. V stredajšom VI. rozbehu zvíťazil časom 21,14, druhého Taliana Simoneho Tanzilliho zdolal o 15 stotín sekundy. V rozbehoch sa darilo aj Stanislave Lajčákovej, ktorá na 100 m prek. postúpila z tretej priečky časom 13,92.

Semifinále oboch disciplín sú na programe vo štvrtok, dvojstovka o 18.10, 100 m prek. od 18.35 h.